Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Den eneste gangen publikum jublet var da Ødegaard ble byttet inn

Nærmest et folkekrav at Martin må starte mot Aserbajdsjan.

ENESTE: At Martin Ødegaard ble byttet inn for Mats Møller Dæhli, var det eneste som fikk publikum på Ullevaal til å juble skikkelig. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
ENESTE: At Martin Ødegaard ble byttet inn for Mats Møller Dæhli, var det eneste som fikk publikum på Ullevaal til å juble skikkelig. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Knappe 10.000 tilskuere ga ikke mye lyd fra seg i 0-1-tapet mot Estland.

Den eneste som begeistret Ullevaal-folket var Martin Ødegaard.

Det er fullstendig hysteri rundt Strømsgodsets supertalent. 15-åringen skaper feber i inn- og utland. En rekke store klubber, som Bayern München, Liverpool, Barcelona, Real Madrid og Juventus blir koblet til lysluggen.

Strømsgodset får haugevis med intervjuforespørsler fra store utenlandske publikasjoner. Og den lekne unggutten er nå en av de spillerne folk aller vil se.

På setekanten Ødegaard blir omtalt som en såkalte «setekantspiller», altså en som begeistrer publikum utover det vanlige.

- Han gjorde sakene sine bra. Det er kjekt at han lykkes. Han har en stor fremtid foran seg, men vi skal ikke legge for mye press på han, sier sisteskanse Ørjan Nyland til NTB.

- Men er du redd for at akkurat det er i ferd med å skje nå?

- Han er veldig voksen for alderen. Han vet hva han skal gjøre, hvordan han skal forholde seg til ting og jeg er ikke bekymret for at det blir for mye press på ham. Men vi andre hadde ting å gå på i dag, sa Nyland etter det flaue 0-1-tapet mot Estland onsdag.

Perfekt høst? Nå reiser A-landslaget til Aserbajdsjan, hvor en vrien bortekamp i EM-kvaliken venter. Seier der vil gjøre høsten nær perfekt for A-landslaget. Med ni poeng vil inngangen på EM-kvalifiseringens fire første kamper være meget god.

Tapet mot Italia i september er til å leve med.

Men skal det bli seier i Baku, må det vises en helt annen vilje og bedre ferdigheter enn mot esterne.

Da kan det bli fristende for Høgmo å sette en 15-åring inn fra start.

Det er i ferd med å bli et folkekrav.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling