Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Den eneste mulige beslutningen de kunne ta

Tour-sjefen fornøyd med at Schleck trakk seg.

TRAKK SEG: Fränk Schlecks positive prøve på et forbudt stoff hadde ikke hindret ham fra å fortsette Tour de France. Rittledelsen er derfor tilfreds med at Radioshack tok grep. Foto: AFP PHOTO PASCAL PAVANI
TRAKK SEG: Fränk Schlecks positive prøve på et forbudt stoff hadde ikke hindret ham fra å fortsette Tour de France. Rittledelsen er derfor tilfreds med at Radioshack tok grep. Foto: AFP PHOTO PASCAL PAVANI Vis mer

Fränk Schlecks positive prøve på et forbudt stoff hadde ikke hindret ham fra å fortsette Tour de France. Rittledelsen er derfor tilfreds med at Radioshack tok grep.

Tour-sjef Christian Prudhomme mener det var en helt riktig beslutning å trekke den luxembourgske toppsyklisten fra etapperittet.

- Ifølge UCIs regler kunne Fränk Schleck ha stilt til start i dag (onsdag). Men etter avtale med laget, er det besluttet å trekke han ut av rittet. Det var riktig gjort, og den eneste mulige beslutningen de kunne ta, sier Prudhomme.

Fränk Schleck testet positivt på det vanndrivende middelet xipamide etter etappen 14. juli. Han har bedt om at det blir tatt en B-prøve, som vil bli analysert i løpet av de neste fire dagene.

Radioshack sier laget er klar til å suspendere Schleck om også B-prøven er positiv. Det var ikke et vanskelig valg å nekte 32-åringen videre Tour-deltakelse.

- Vi har snakket med ASO (arrangøren). De var ikke glade for nyheten om den positive prøven, men de er glade for at vi tok ham ut av rittet. Med respekt for Touren ville det ikke gitt mening å la han fortsette. Men det er også bra for Fränck, slik at han nå kan forsvare seg, sier talsperson Philippe Maertens i Radioshack. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media