Foto: Skjermdump Facebook
Foto: Skjermdump FacebookVis mer

«Den er blå, akkurat som... Everton!»

Liverpool-supporterne raser over ny tredjedrakt. - Veldig uvanlig med noe blått på våre drakter, sier supporterklubben.

(Dagbladet): Liverpool presenterte i dag sine nye bortedrakter for 2011/2012-sesongen til blandet mottakelse blant den røde delen av Merseyside.

Det er nemlig svært lite Liverpool-rødt på drakta, og på Facebook-siden til Liverpool reagerer flere lesere med vantro. De mener drakten ligner mer på en av draktene til by- og erke-rival Everton.

«Den er blå, akkurat som.... Everton!» skriver en supporter. «Liker ikke. Den er Blå. WTF» skriver en annen supporter. «Det er Liverpool, det skal være rødt, jeg hater den» skriver en tredje supporter.

Leder i Liverpools norske supporterklubb Pål-Christian Møller velger å se humorisitsk på det når Dagbladet ringer, men innrømmer at han er overrasket over valget fra Liverpool-ledelsen.

- Det er veldig uvanlig med noe blått på en Liverpool-drakt, selv om keeperdrakta har vært blå de siste åra. Uvant. Ligna mer på Manchester Citys gamle bortedrakter. Tror ikke det blir noen ummidelbar løp- og kjøp-suksess, men en venner seg vel til alt, og det viktigste er tross alt det som er inni drakta, sier han.

Ifølge Liverpool er stripene på drakten imidlertid ikke blå, men cyan. Møller sier at Liverpool-styret har latt seg inspirere fra oppstartsårene til klubben.

- Tredjedrakta er vel ikke det som engasjerer aller aller mest, men det er ganske mange som stusser. De har gått tilbake til starten, til 1892 da Liverpool hadde de den Cyan-blå. Selv om vi forbinder Liverpool med rødt spilte de faktisk i blått de første årene, sier Møller.

- Vet ikke helt hva som ligger i Cyan, men det skal altså være noe som symbaliserer starten. Det er vanskelig å variere fra år til år, sier Møller som ikke tror drakten blir noen stor suksess.

- Jeg blir litt overraske hvis den blir utsolgt, sier han til Dagbladet.

RØDT MOT BLÅTT: Det er to fotballag i Liverpool. Everton i blått, og Liverpool i rødt. Her scorer Dirk Kuyt på straffe mot byrivalen. Foto: AP Photo / Tim Hales / Scanpix
RØDT MOT BLÅTT: Det er to fotballag i Liverpool. Everton i blått, og Liverpool i rødt. Her scorer Dirk Kuyt på straffe mot byrivalen. Foto: AP Photo / Tim Hales / Scanpix Vis mer