Fotball-VM for kvinner

Den europeiske dominansen fortsetter i VM: Italia komfortabelt videre

Italia ble det sjette landet fra Europa til å ta seg videre til kvartfinale i fotball-VM. Kina ble slått 2-0 i åttedelsfinalen tirsdag.

TOK SEG VIDERE: Italias kvinner tok seg enkelt videre mot Kina i kveld. Foto: NTB/Scanpix
TOK SEG VIDERE: Italias kvinner tok seg enkelt videre mot Kina i kveld. Foto: NTB/ScanpixVis mer

Etter et kvarters spill gikk Italia opp i 1-0 ved Valentina Giacinti. 25-åringen fra Milan fikk en enkel oppgave med å trille ballen i det åpne målet etter et sterkt trykk fra Italienerne i åpningen.

Kina spilte seg kraftig opp utover i kampen, men klarte aldri å sette italienerne på skikkelige prøver, selv om de fyrte av 20 skudd. Kun fem av disse gikk på mål.

Like etter pause doblet Italia i stedet ledelsen til 2-0 etter en klarering som gikk rett til veteranen Alia Guagni. Med sitt fine overblikk fant hun storscorer Aurora Galli, som fra 25 meter, midt i banen, sendte av gårde et tungt skudd ned i det venstre hjørnet. Kinas keeper Peng Shimeng kastet seg forgjeves.

Italia ble dermed det sjette landet fra Europa som tok seg videre til kvartfinale. USA er det eneste ikke-europeiske landet som er videre til kvartfinale, før Nederland og Japan møtes i den siste kampen senere tirsdag kveld.