Den fantastiske snuoperasjonen

(Besiktas-Vålerenga 3-3. Sammenlagt 4-3 til Vålerenga)Køen utenfor Vålerenga-supporternes stamsted Bohemen var i kveld lang etter at Oslo-laget nå er klare for kvartfinalen i cupvinnercupen.


HYLLES: Vålerenga-trener Lars Tjærnås ble hyllet av spillerne i Tyrkia i kveld.


LYKKELIG MANN: Enga-supporter Daniel Trøen (22) klarte knapt å snakke i kveld: - Ubeskrivelig. Klanen til Europa, jublet Daniel.


STAPPFULLT: Klanens utested Bohemen var i dag stappfullt av overlykkelige supportere.

Jubelen på Bohemen var skyhøy. For hvem hadde vel trodd at Vålerenga skulle klare å kvalifisere seg videre i cupen da laget lå under med 3-0 ved pause.
Men Vålerenga-spillerne nektet å gi seg, og laget snudde 0-3 til 3-3 på ni minutter!

- Dette har jeg aldri vært med på før, sa en henrykt Drillo etter kampen.
Vålerenga-supporterne på Bohemen var ikke mindre glade enn suksess-trener Drillo.
- Jeg skjønner ingenting. Dette er noe jeg aldri hadde drømt om. Helt vanvittig. Ubeskrivelig! Jeg klarer ikke å snakke, sier en rørt Daniel Trøen (22) til Dagbladet :på nettet i kveld.
Iført Vålerenga-drakt, et svett fjes og et kjempesmil stod 22-årige Daniel Trøen foran TV-skjermen som viste at Vålerenga nå er klare for kvartfinalen i cupvinnercupen.
Bare Brann har de siste årene nådd like langt som Vålerenga i cupvinnercupen. Bergenserne ble slått ut i kvartfinalen mot Liverpool for to sesonger siden.


LYKKELIG MANN: Enga-supporter Daniel Trøen (22) klarte knapt å snakke i kveld: - Ubeskrivelig. Klanen til Europa, jublet Daniel.


STAPPFULLT: Klanens utested Bohemen var i dag stappfullt av overlykkelige supportere.

- Bedre enn sex


- Dette er bedre enn sex. Vi har laget Vålerenga-historie i dag. Nå skal hele Klanen til Europa, brølte Daniel. Han har vokst opp på Valle i Oslo og har alltid vært en ihuga Vålerenga-supporter.
Og han var ikke den eneste Enga-fanen som møtte opp på Bohemen i kveld. Lokalet var stappfullt av tilhengere som feiret Vålerenga-spillernes fantastiske innhenting i kveld.

Henrykt Drillo


I Tyrkia var ikke jubelen noe mindre enn på Bohemen i Oslo:
- Dette har jeg aldri vært med på før, sa en henrykt Drillo etter kampen.

For etter en første omgang der Besiktas hadde bukta og begge endene, var det det «tapende» laget som kom på banen med selvtillit i andre.
Knut Henry Haraldsen steg til værs på en corner og nikket in 1-3. Så stakk ringreven Kjell Roar Kaasa gjennom og ga laget en tåspiss i kvartfinalen.

Carew i støtet


Og så våknet John Carew. Han hadde hatt lagets vasseste sjanser, og bommet to ganger alene med keeper.
Men da Kaasa sendte i vei en litt for lang ball, viste Carew at det litt «tunge» steget er et synsbedrag. Han fosset fram, rakk ballen foran keeper Fevzi, rundet ham og satte den kaldt i mål.
Og 3-3 sto kampen ut. For en snuoperasjon!
- Det er utrolig sjelden i hente inn 0-3 i en kamp. Vi visste det var vanskelig, men ikke umulig å klare det, sa Drillo, som la om til 4-4-2 etter sidebytte og satte inn Kjell Roar Kaasa.

«Velkommen til helvete»


«Velkommen til helvete» sto det på et banner på tribunen rett overfor Klanen. Og selv Norges mest høylytte fanskare måtte se seg slått i et lydinferno uten like. Men Vålerenga-spillerne ga seg ikke.
- Vi må kalle dette en lagseier. Samtlige 14 spillere som var i aksjon tok ut alt. Det kunne vært mer spennende på slutten, men på 3-3 hadde følte jeg at vi hadde god kontroll. Det hadde vært verre i sluttminuttene hvis det fortsatt hadde stått 2-3, sa Drillo.