Den fineste idrettsgleden

Lykken ligger i detaljene. Bare spør Therese og Martin.

STADIG MER EFFEKTIV:  Etter år med teknisk terping har Therese Johaug knekket koden i klassisk. Det synes på resultatlista. FOTO: EPA/GIian Ehrenzeller.
STADIG MER EFFEKTIV: Etter år med teknisk terping har Therese Johaug knekket koden i klassisk. Det synes på resultatlista. FOTO: EPA/GIian Ehrenzeller. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (Dagbladet): Joda, hun hylte av glede og slo høyrestaven begeistret i lufta denne gangen også. Sånn er det fortsatt trøkk over målpasseringene til Therese Johaug hver gang hun er trygg på seier.

Det begynner å bli ofte, og enda tettere blir det mellom triumfene nå som den spontane gleden mer og mer blir erstattet av den stabile, gode følelsen av det å mestre; det å kjenne idretten og kroppen sin så godt at hun mest av alt er trygg på seg selv uansett hvordan sekundene tikker.

Det er derfor Therese sammen med Marit Bjørgen og Martin Johnsrud Sundby, er i ferd med å bli en sikker norsk vinnerkandidat til VM.

DAGENS utklassing på 10km er bare enda et steg mot dette mesterskapet. Differansen ned til Marit og resten av feltet virker ekstremt stor, men det er nok tettere mellom de to beste enn resultatlista viste. På toppen av bakkene på sisterunden var forskjellen fra Marit fram til Therese drøye tjue sekunder. At den ble doblet i mål i et terreng som normalt er Bjørgens spesiale, skyldtes mest trønderens feil valg av ski.

Men også Therese Johaugs tekniske framgang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer