Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i Lahti:

Den finske hopplegenden klar for sitt ellevte VM

Tross de mange erfaringene er Janne Ahonen trolig ingen favoritt i hoppbakken.

TIL LAHTI: Janne Ahonen er klar for sitt ellevte VM. Foto: EPA / KIMMO BRANDT / NTB Scanpix
TIL LAHTI: Janne Ahonen er klar for sitt ellevte VM. Foto: EPA / KIMMO BRANDT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Janne Ahonen (39) er ingen nykommer i hoppsirkuset. I 1995 debuterte finnen i Thunder Bay, der han tok gull i laghopp med Finland. Tilsammen har Ahonen to individuelle VM-gull, samt tre laggull.

Nå er han klar for sitt ellevte ski-VM, når mesterskapet går av stabelen i Lahti fra 22. februar. Sammen med Jarkko Määttä, Antti Aalto og Ville Larinto skal de finske herrehopperne forsøke å kjempe om medalje.

Det handler om marginer også i hoppbakken dersom man er blant de beste. For Finlands del skal det nok mye til før de virkelig er blant favorittene i VM-øvelsene, etter en svak verdenscupsesong.

Määttä og Ahonen ligger nemlig begge to på 43. plass sammenlagt med 24 poeng hver - best av de finske hopperne. Ville Larinto er nummer 53 med ni poeng.

På kvinnesiden er det Susanna Forsström, Julia Kykkänen og Jenny Rautionaho som skal forsvare de finske fargene. Den eneste av disse med poeng i verdenscupen er Kykkänen, som er på 24. plass med 104 poeng.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!