<strong>ALDRI MER:</strong> Cecilia Brækhus forteller til Dagbladet at det aldri blir fire kamper i løpet av et år igjen. Her er hun avbildet på pressekonferansen torsdag. Foto: JON OLAV NESVOLD / NTB SCANPIX
ALDRI MER: Cecilia Brækhus forteller til Dagbladet at det aldri blir fire kamper i løpet av et år igjen. Her er hun avbildet på pressekonferansen torsdag. Foto: JON OLAV NESVOLD / NTB SCANPIX Vis mer

Den fjerde kampen på et år tok knekken på Cecilia Brækhus

- Aldri mer, sier hun. Men nå er hun sterkere enn noen gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TJUVHOLMEN (Dagbladet): Cecilia Brækhus bokset fire tittelkamper i 2014. 24. november gikk det galt. Hun skadet seg alvorlig i den fjerde og siste kampen.

- Aldri mer, sier Cecilia Brækhus.

Skaden oppsto mot tyske Jennifer Retzke i Frederiksberg i Danmark.

Brækhus fikk store smerter i foten midtveis i kampen, og måtte kjempe seg gjennom flere runder med tre kompliserte brudd. Hun maktet likevel å forsvare sin fjerde VM-tittel, selv om hun slet til siste sekund og vant kampen på poeng.

Brækhus holdt seg oppreist og gikk på foten med de tre bruddene - ut av ringen og den lange veien gjennom publikum til garderoben. Først da falt hun sammen.

Komplisert operasjon Siden den gang har bokseren skiftet management og trenerteam fra tyske Sauerland til Klitschko Management Group. Alle fire kampene i fjor gikk full tid over ti runder.

- Det kommer jeg aldri til å gjøre igjen. Aldri fire kamper på et år. Det vil bli enten to eller tre kamper i året, sier Cecilia Brækhus til Dagbladet.

Slitasje i foten var årsaken til bruddene. Det endte med en lang og komplisert operasjon. Men den ble vellykket.

Nå er den norske boksedronninga tilbake for fullt og trener hardere enn noen gang.

Stilig boksedronning Cecilia Brækhus er helt skadefri og stråler og smiler som aldri før. Den 24. oktober entrer boksedronninga ringen igjen, elleve måneder etter den alvorlige skaden.

Det skjer i storstevnet i Düsseldorf, der verdensmester Vladimir Klitsjko barker sammen mot ubeseirede Tyson Fury i kamp om tungvektstittelen.

- Det er flere spennende boksere der ute nå. Det blir en god motstander, forsikrer Brækhus.

Hun forteller at det nå dreier seg om et par alternativer, men vil ikke røpe noe før motstanderens signatur er festet til kontrakten.

Surrealistisk - Det er egentlig helt surrealistisk, at jeg kan stå her og fortelle at jeg er klar til å bokse igjen. Jeg vil helst ikke snakke så mye mer om skaden min. Men ja, den var alvorlig. Jeg fikk beskjed om at faren var stor for at det var karriereslutt for meg, forteller Cecilia Brækhus til Dagbladet.

Hun forteller at hun vil stå i evig takknemlighetsgjeld til det medisinske teamet på seks personer som bokstavelig talt fikk henne på beina igjen.

- De har stått på for meg så å si døgnet rundt. Jeg ville aldri stått her i dag uten dem, skryter Brækhus.

Cecilia Brækhus har avslørt tidligere at det bare er to eller tre år igjen av boksekarrieren. Hun fyller 34 år 28. september.

- Det er ingen forandring i de planene, sier hun.

- Kamp i Norge Cecilia Brækhus gjør comeback i Düsseldorf. Men det er fortsatt konkrete planer om den første kampen i Norge. Det forsikrer Morten Andreassen, advokat og daglig leder for de to selskapene til Cecilia Brækhus.

- Vi har forfattet søknaden om dispensasjon fra knock out-nemnda. Det er bare å trykke på send-knappen, sier Andreassen til Dagbladet.

Han forteller at søknaden inneholder argumenter for at arrangementer skal skje under tilstrekkelig medisinsk trygge rammer.

- Så trygge som mulig, presiserer han.

Og han fortsetter:

- Et annet moment er det viktige antidopingarbeidet. Vi er også svært interessert i at dette overholdes etter forskriftene, sier Andreassen.

- Nasjonalt øyeblikk Det er Cecilia Brækhus som frontet kampanjen om å få lagt ned forbudet mot proffboksing i Norge. Men Andreassen sier at det slett ikke er sikkert at det blir Cecilia Brækhus som blir første norske proffbokser i en norsk ring siden forbudet inntrådte for 33 år siden.

Forbudet ble opphevet i fjor. Det kan være en av de mannlige utøverne av sporten kommer henne i forkjøpet.

- Den første kampen med Cecilia på norsk jord blir uansett et nasjonalt øyeblikk. Og jeg er helt sikker på at det skjer i løpet av neste år, sier Andreassen.

<strong>BOKSET MED BRUDD:</strong> Her bokser Cecilia Brækhus mot tyske Jennifer Ratzke med tre brudd i foten. Foto: NTB SCANPIX
BOKSET MED BRUDD: Her bokser Cecilia Brækhus mot tyske Jennifer Ratzke med tre brudd i foten. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer