<strong>KAMPEN ER OVER:</strong> Og den er vunnet 2-0. Ole Gunnar Solskjær har tatt sin fjerde strake seier som Manchester Uniteds manager. Bare en mann før ham, Sir Matt Busby for 72 år siden, har startet United-karrieren med fire strake.
KAMPEN ER OVER: Og den er vunnet 2-0. Ole Gunnar Solskjær har tatt sin fjerde strake seier som Manchester Uniteds manager. Bare en mann før ham, Sir Matt Busby for 72 år siden, har startet United-karrieren med fire strake. Vis mer

Ole Gunnar Solskjær går snart på vannet

Den forrige United-manageren som startet med fire seirer står på sokkel utenfor Old Trafford

En dag fram i tid vil Ole Gunnar Solskjær sikkert nyte det faktum at han allerede har skrevet historie i Manchester United. Inntil videre tenker han bare på å flytte nye grenser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Newcastle-Manchester United 0–2 (0–0)

DEN FORRIGE MANAGEREN som startet med fire strake seirer for Manchester United står på sokkel utenfor Old Trafford. Sir Matt Busby het han. Det var i 1946. Etter det så han seg aldri tilbake.

I DET STORE bildet betyr det ingen ting at Ole Gunnar Solskjær har tangert en rekord som har overlevd 11 managere og stått i 72 år. Det er mest en kuriositet for historiebøkene. Der Manchester United er post David Moyes, Ryan Giggs, Louis van Gaal og José Mourinho betyr det alt. Samtidig som det selvfølgelig er viktig for mannen med ansvaret for historieskrivingen, Ole Gunnar Solskjær.

Alt han har gjort siden han kom til Manchester United for et par uker siden har vært riktig.

Alle knappene han trykker på virker akkurat som de skal.

PÅ ST. JAMES' PARK holdt Manchester United nullen for tredje gang i år, den første under Solskjærs ledelse. Det er en bonus. Mot Newcastle kom Romelu Lukaku inn for andre gang under den nye manageren og scoret sitt andre mål som reserve, denne gangen på sin første berøring. Det er også en bonus. Og som om ikke det er nok, da Alexis Sánchez fikk sjansen svarte han med målgivende pasning til 2–0.

Bonus det og.

LEGGER DU DE tre siste poengene, nullen som ble holdt og Lukaku og Sanchez til alt det andre som har skjedd siden det hele startet i Cardiff 22. desember – de tre seirene, de tolv scoringene, Paul Pogbas oppstandelse, Marcus Rashfords frigjøring og Victor Lindelöfs comeback som troverdig midtstopper på Premier League-nivå – vel, da får du enda et kapittel i Ole Gunnar Solskjærs kjærlighetshistorie med Manchester United. Til helga er det Reading i FA Cupen. Og etter det Tottenham i London.

Mens hypen bare øker velger Ole Gunnar Solskjær å ta et fornuftig og lavmælt skritt til siden

AT MANCHESTER UNITEDS vikarierende manager er en ydmyk person har vi alltid visst. Ydmykhet er Ole Gunnar Solskjær. Sammen med respekt. Se bare på hvordan han feiret de fleste målene han scoret i sin tid som United-spiller. Det handlet ikke om han.

Det handlet alltid om noe større.

DET GJØR DETTE vikariatet også. Det handler ikke om Ole Gunnar Solskjær. Han er bare verktøyet Manchester United har valgt å bruke for å få klubben tilbake på rett kjøl etter fem år med slagside. To uker inn i den seks måneder lange jobben synes det å være det perfekte verktøyet også. For Ole Gunnar Solskjær går ikke på akkord med sine grunnleggende holdninger selv om han akkurat nå – etter fire strake seirer i Premier League – kunne slått seg litt på brystkassa.

Hans måte å si det på er at han kanskje ikke er den rette mannen for Manchester United, uansett hvor mye han ønsker seg jobben ut over serieavslutningen i mai.

Det er ikke hans jobb å evaluere.

Hans jobb er å levere.

MANNEN SOM STYRER på Old Trafford, den tidligere bankmannen Ed Woodward (47), og hovedaksjonærene i Glazer-familien – amerikanerne som liker å tjene penger på sine investeringer og som i løpet av 13 års eierskap har hentet ut over ti milliarder kroner fra Manchester United, ikke langt unna det beløpet Sheikh Mansour har spyttet inn i naboen City – er herrene som avgjør Ole Gunnar Solskjærs framtid.

Det er mange om beinet, det vet vi.

Vi vet også at konkurransen er meget tung.

Men selv om Mauricio Pochettino og Zinédine Zidane skal være de to frontrunnerne har Ole Gunnar Solskjær et fortrinn de andre ikke har.

Han har jobben.

PÅ TOPPEN AV det vet vi at Ole Gunnar Solskjær er Manchester United, at Woodward gjerne konsulterer Sir Alex Ferguson i slike sammenhenger og at Glazer-familien, representert ved sønnene Joel og Avram siden Malcolm Glazers hjerneslag 2006 (døde 2014), er mer glad i penger enn fotball. Jeg sier ikke at tre meget dyre avskjeder på fem år vil påvirke sommerens valg av manager, jeg holder bare døra på gløtt for at så kan skje. Spesielt når det ryktes at Tottenham kan komme til å forlange rundt 450 millioner kroner om Manchester United bestemmer seg for å agne opp for den populære argentineren.

Et eller annet sted må jo noen sette ned foten for bransjens meningsløse pengegalopp.

Det kan blir Manchester United.

INNTIL VIDERE BRYR ikke Ole Gunnar Solskjær seg veldig mye om det. Han har en jobb å gjøre basert på tilliten han ble vist. Så langt er den utført til laud. Laget vinner, spillerne smiler, Paul Pogba er blitt Paul Pogba igjen og på St. James' ble nye målsettinger nådd.

Det er enda en milepæl i Ole Gunnar Solskjærs vikariat.

Så langt har han flyttet grenser hver gang Manchester United spiller kamp.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer