Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Den første til å vinne gull i fire VM på rad

Aksel Lund Svindal er nesten alltid nominert til Folkets idrettspris.

SVINERASK: Aksel Lund Svindal var en av de store favorittene foran VM-utforen i Østerrike. Nordmannen taklet presset foran titusenvis av tilskuere, og tok et suverent gull. Foto: SCANPIX/AFP/ OLIVIER MORIN
SVINERASK: Aksel Lund Svindal var en av de store favorittene foran VM-utforen i Østerrike. Nordmannen taklet presset foran titusenvis av tilskuere, og tok et suverent gull. Foto: SCANPIX/AFP/ OLIVIER MORIN Vis mer

• Stem på din kandidat lenger ned i saken! Vi trekker ut 12 vinnere som får tilsendt gavekort på XXL til en verdi av 200 kroner.

(Dagbladet): Han er kanskje Norges mest ekstreme konkurransemann.

Ikke fordi vi ikke har andre som leverer på løpende bånd når det virkelig gjelder, men fordi Aksel Lund Svindal leverer i mesterskap selv når det ikke har vært forventet: Etter skader, etter dårlig form - når det står medaljer på spill er nordmannen i toppen uansett.

Foran VM-utforen i Schladming i februar var han en av de store favorittene. Og Lund Svindal ga alt under det enorme presset.

- Jeg vil ikke kjøre en gang til fortere enn det. Jeg kjørte så fort jeg kunne. Det var intensivt og jeg husker det nesten ikke, det var svart, sa han etterpå.

- Jeg puster ikke så mye, jeg er helt tom. Det er så intensivt. Det har vært høy risiko og egentlig helt vilt. Jeg er mentalt utlada. Jeg så et grønt tall og nummer en, og 40.000 som jubler, det er digg. Men jeg er så utladet og trøtt, fortsatte Svindal.

Legende 0,97 sekunder foran nestemann i mål, 0,47 foran nestemann da han fikk gullet rundt halsen.

Den første mannlige alpinisten til å vinne gull i fire VM på rad, den første siden 1930-tallet til å ta to VM-gull i utfor. Historisk.

- Han er en legende allerede, og bare bygger legendestatusen mer og mer, sier en mann som har lov til å bruke de ordene, Kjetil André Aamodt.

Jakten på Aamodt I OL i februar fortsetter Aksel Lund Svindal jakten på nettopp Aamodts mesterskapsrekord på 20 medaljer. Selv har han 11 i VM- og OL-sammenheng.

- Da må jeg i tilfelle stå til jeg er rundt 40, og det er mye som skal til for at det skal skje. Jeg må holde meg skadefri, heldigvis er jeg det nå. Kjetils rekord er ikke i fare for å bli slått i dette mesterskapet, det neste, eller det etter der igjen, sier Svindal.

Ingen av oss andre tar noe som helst for gitt når det gjelder 30-åringen fra Lørenskog.