TREKKER SEG: Jean-Pierre Escalettes er ferdig som president for det franske fotballforbundet. Foto: AFP PHOTO/FRANCK FIFE
TREKKER SEG: Jean-Pierre Escalettes er ferdig som president for det franske fotballforbundet. Foto: AFP PHOTO/FRANCK FIFEVis mer

Den franske fotballpresidenten trekker seg

Jean-Pierre Escalettes følger Domenech ut døren.

||| (Dagbladet): Presidenten for det franske fotballforbundet, Jean-Pierre Escalettes, har trukket seg fra sin stilling. Det melder nyhetsbyrået AFP i ettermiddag.

Det var uro i den franske troppen allerede før VM. Men når Nicolas Anelka skjelte ut trener Raymond Domenech i garderoben, og detaljene fra utskjellingen kom ut i det offentlige, kokte det helt over.

Det endte med at Frankrike røk ut av VM med bare ett fattig poeng.

- Etter en helg med refleksjon og samtaler med kolleger, ansatte og familie har jeg valgt å trekke meg fra min posisjon som president for det franske fotballforbundet, skriver Escalettes i en pressemelding, ifølge L'Equipe.

SNAKKET UT: Patrice Evra snakket fredag ut om frankrikes VM. Foto: AFP PHOTO / JACQUES DEMARTHON
SNAKKET UT: Patrice Evra snakket fredag ut om frankrikes VM. Foto: AFP PHOTO / JACQUES DEMARTHON Vis mer

- Det for å ivareta og legge til rette for en institusjon jeg har tjenestegjort for i et tiår med stor glede.

Escalettes ble valgt som fotballpresident i 2005 etter å ha vunnet valget med over 95 prosent.

- Jeg vil sende min oppsigelse til forbundet den 2. juli. Jeg vil vær tilgjengelig for alle for å analysere årsakene til fiaskoen det franske landslaget i Sør-Afika. Jeg vil si mine meninger på fredag ovenfor mine kolleger i forbundet. I mellomtiden skal jeg svare på alle forespørsler fra dere i media.

Domenech var ferdig som landslagssjef allerede før VM. Laurent Blanc overtar etter VM-sluttspillet. Da med ny sjef.