- Den galeste dagen jeg har sett på Wimbledon

Stjernene falt som fluer i går.

HANG MED GEIPEN: Roger Federer klarte ikke å skjule skuffelsen på pressekonferansen etter onsdagens sjokktap. Foto: Tom Lovelock / AFP / NTB Scanpix
HANG MED GEIPEN: Roger Federer klarte ikke å skjule skuffelsen på pressekonferansen etter onsdagens sjokktap. Foto: Tom Lovelock / AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Roger Federer, Maria Sjarapova, Victoria Azarenka, Caroline Wozniacki og Jo-Wilfried Tsonga.

Det var noen av spillerne som pakket bagen og forlot Wimbledon onsdag.

- Den galeste dagen jeg har sett på Wimbledon, sa den tidligere tennisstjernen John McEnroe ifølge BBC.

Han og de andre ekspertene kunne bare gni seg i øynene mens den ene stjernen etter den andre tapte eller måtte gi seg med skade.

Og den største bomben ble spart til slutt: Ukrainske Sergej Stakhovskij (27) slo ut Federer som har vunnet Wimbledon-turneringen hele sju ganger.

- Tidenes tennisbombe, sa den tidligere tennisspiller og C More-kommentator Christian Ruud til Dagbladet etter kampen.

TAPTE: Maria Sjarapova er ute av årets Wimbledon. Foto: Chris Raphael / AP / NTB Scanpix
TAPTE: Maria Sjarapova er ute av årets Wimbledon. Foto: Chris Raphael / AP / NTB Scanpix Vis mer

Han har i likhet med McEnroe ikke sett noe liknende på én og samme dag i Wimbledon.

- Nei, det har jeg ikke. Det var veldig spesielt. Mange skader, og i tillegg noen ordentlig store overraskelser, sier Ruud til Dagbladet torsdag formiddag.

- Dårlig på gress For som timene gikk, forsvant den ene favoritten etter den andre.

Danske Caroline Wozniacki tapte for tsjekkiske Petra Cetkovska, russiske Maria Sjarapova røk ut for Michelle Larcher de Brito fra Portugal. Franske Jo-Wilfried Tsonga måtte gi seg med skade i sin kamp mot Ernests Gulbis fra Latvia, mens Viktoryja Azarenka fra Hviterussland trakk seg før sin andrerundekamp.

- Gress er Wozniackis dårligste underlag. Hun kan tape for hvem som helst på Wimbledon, men det er overraskende. Hun tapte faktisk for en spiller jeg aldri hadde hørt om. Det er ganske sjokkerende at Sjarapova røk ut. Hun har vært god og stabil de siste par åra. Den så jeg heller ikke komme, sier han.

Og da Federer røk ut i går kveld, var det heller ikke mot en ung spiller på vei opp, men mot en veteran som aldri har kommet lenger enn tredje runde i en Grand Slam.

- Han gjorde det bra i 2010, men i år har han ikke gjort noe i det hele tatt, sier Ruud.

SKADET: Viktoryja Azarenka klarte ikke å stille til kamp onsdag. Foto: Ben Stansall / AFP / NTB Scanpix
SKADET: Viktoryja Azarenka klarte ikke å stille til kamp onsdag. Foto: Ben Stansall / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Han sier Federer begynner å merke at alderen tynger.

- Han er kanskje det lille, lille steget tregere enn tidligere. Han blir jo eldre han også. Det gjør at han er litt seinere ute av og til, men jeg må være ærlig og si at Stakhovskij spiller veldig bra. Federer spiller ikke på topp, men spiller ikke dårlig.

Ruud har brukt torsdagen til å analysere sjokk-kampen, og har funnet et veldig interessant poeng.

- Stakhovskij spilte serve og volley 110 ganger, mens Federer gjorde det 18 ganger. Hvis vi går tilbake til 2001 da Federer slo Pete Sampras og det var et stort sjokk, spilte Federer serve og volley 109 ganger, sier han.

To klare favoritter I tillegg til overraskende resultater, var det et utall skader på Wimbledon i går.

Det var langt fra bare Tsonga og Azarenka som måtte trekke seg med skade. Både Wozniacki og Sjarapova måtte få behandling etter stygge fall i sine kamper, og Steve Darcis, John Isner, Radek Stepanek, Marin Cilic og Jaroslava Sjvedova forsvant også ut med forskjellige skader.

Ifølge The Guardian sa Sjarapova at underlaget var farlig mens hun spilte i går. Etterpå nektet hun å skylde på gressteppet.

TIDLIG EXIT: Caroline Wozniacki venter fortsatt på sin første Grand Slam-tittel. Foto: Adrian Dennis / AFP / NTB Scanpix
TIDLIG EXIT: Caroline Wozniacki venter fortsatt på sin første Grand Slam-tittel. Foto: Adrian Dennis / AFP / NTB Scanpix Vis mer

- De har vel litt grunn til å klage. Jeg har aldri sett så mange som sklir. Litt av forklaringen jeg har hørt er at det har vært veldig mye regn i London i våres, og fukten som sitter i bakken gjør at det blir litt glattere enn normalt.

Stjernefallet på herresiden har gjort veien til finalen langt lettere for Andy Murray og Novak Djokovic, men Ruud advarer mot å tro at de to skal få det enkelt.

- Det blir farlig å si det når Federe og Rafael Nadal taper for spillere utenfor de 100 beste. De skal vinne en del kamper før de kommer til finalen, og jeg tror nok de er litt på alerten og skjønner at de ikke kan ta alt for litt. Men de må finne seg å være favoritter.

NOE Å TYGGE PÅ: Jo-Wilfried Tsonga måtte gi seg med skade. Foto: Carl Court / AFP / NTB Scanpix
NOE Å TYGGE PÅ: Jo-Wilfried Tsonga måtte gi seg med skade. Foto: Carl Court / AFP / NTB Scanpix Vis mer