Den gamle dame rekker tunge igjen

Juve slo Real Madrid.

(Dagbladet.no) Juventus - Real Madrid 2-1.

«Den gamle dame» har slitt i Serie A den siste tida, og ligger så langt ned som på 12. plass etter sju kamper. I løpet av disse har de bare scoret seks mål.

Tirsdag kveld reiste damen seg igjen, og slo fryktelig tilbake.

Takket være et tidligmål i både første og andre omgang slo de Real Madrid på hjemmebane.

Perle fra del Piero

Innledningen til kampen, ble ikke som planlagt for Juventus. En buss med supporterte kjørte av veien og krasjet inn i en bygning på vei til kampen, og to personer døde. Derfor var det ett minutts stillhet på Olimpico Stadion i Torino, og hjemmelagets spillere hadde sørgebind rundt armen.

Alessandro del Piero viste hvor farlig kombinasjonen av rutine, et stort fotballhode og teknikk er etter fem minutter. Han fikk ballen på 25 meter, kikket så vidt opp og skrudde ballen rett i mål på direkten. Iker Casillas sto litt langt ute, og rakk ikke stoppe perlemålet.

Juventud var best i starten, men gjestene spilte seg stadig høyere på banen. De trillet ball, fra side til side. Det gikk ikke så fort framover, for Juve-gutta pakket godt inn egen 16-meter.

NYDELIG SCORING: Alessandro del Piero sendte Juventus i ledelsen etter bare fem minutter. Foto: REUTERS
NYDELIG SCORING: Alessandro del Piero sendte Juventus i ledelsen etter bare fem minutter. Foto: REUTERS Vis mer

Derfor klarte de heller ikke skape de helt store sjansene.

Ny tidlig-scoring

Bare tre minutter inn i den andre omgangen fikk Real seg nok en smell på kjeften. Pavel Nedved slo et flott innlegg inn i feltet og Amauri raget høyest på lengste stolpe. Headingen hans gikk via beinet til Gabriel Heinze og forbi Casillas.

Og er det noe Juventus har gjort mange ganger gjennom historien, så er det å være smarte og dyktige etter å ha tatt ledelsen. Spesielt på bortebane er det vanskelig å bryte ned et italiensk lag som har gått opp i ledelsen. Nå var Juve to foran, og det spanske hovedstadslaget fikk det veldig vanskelig. Men Real Madrid skaper alltid masse sjanser, slik også mot slutten av denne kampen.

Først en farlig heading fra Rafael van der Vaart og deretter smalt et langskudd fra Wesley Sneijder i stanga.

En mann som er bedre til å ta vare på mulighetene bedre enn de fleste andre er Ruud van Nistelrooy. 24 minutter før slutt headet han kontant et innlegg i mål, en scoring som tente håpet for spanjolene. De presset kraftig i sluttminuttene, men kom aldri nærmere.

Den gamle dame rekker tunge igjen
SLO TILBAKE: Alessandro del Piero rekker tunge til kritikerne som ikke har vært nådige i seriestarten.
ETT MINUTTS STILLHET: Spillerne mintes dem som døde i bussulykken før kampen.