Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Den geniale taktikken fikk til og med motstanderens trener til å klappe

Svensk håndballag slo til med innøvd triks. 

LURINGER: Spillerne på svenske HK Varberg lurte både publikum og motstanderne trill rundt da de tilsynelatende sendte en feilpasing - og likevel scoret. Video: HK Varberg Vis mer Vis mer

(Dagbladet): «The Flying V».

The Mighty Ducks taktikk tok motstanderen med storm i Disney-filmene med samme navn som laget.

Mange har før og etter drømt om den frekke, geniale og utspekulerte taktikken som setter motstanderen helt ut.

Mange har feilet, men noen har så til de grader lykkes.

Blant dem: HK Varberg.

Innøvd variant

Det svenske håndballaget leverte en innøvd variant som var like genial som den var effektiv da Varberg spilte hjemmekamp mot Hallby i helga.

Hallby-spillerne og trenere kunne bare måpe, og det gikk så langt at motstanderens trener også klappet. Det skriver Aftenposten, som også har omtalt saken.

En rask recap av taktikken (som du også kan se i toppen av denne saken):

Varberg var i angrep, men kastet plutselig en «feilpasning» i retning eget mål. Motstanderens spillere stormet i angrep, men plutselig innså de hva som hadde skjedd. Varberg-keeperen hadde nemlig gjemt seg på benken. Da ballen kom, kastet han den bare over motstanderne og til egen spiller, som dermed var alene med keeper.

Heldigvis, for videoens og taktikkens skyld, scoret vingen.

Det er ikke første gang noen har utført trikset som på folkemunne blir kalt «flaskan» - fordi keeperen løper på benken for å «drikke».

Håper noen kopierer

Men til tross for den innøvde,t tapte Varberg kampen 29-32.

Trener Hans Karlsson var likevel fornøyd da Dagbladet ringte ham torsdag ettermiddag:

- Guttene snakket litt om å forsøke seg på det før kampen. Jeg skjønte hva som kom til å skje da keeperen kom og gjemte seg bak meg. Dette har vært en variant de har gjort flere ganger siden de var yngre. Denne gangen ble det perfekt. Det er naturlig for forsvarsspillerne å kontre når det kommer en feilpasning, sier treneren til Dagbladet.

I de siste dagene har en rekke medier skrevet om saken. Det gleder Karlsson:

- At så mange skulle se klippet rundt i Norden hadde ingen trodd. Men nå vet flere hvem Varberg er - og det blir morsomt å se alle unge som kommer til å prøve dette i helgene framover.

Lykke til!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media