«Den gnagende frykten er at noen drømmer blir til mareritt»

Dette skriver engelske aviser om Manchester United og Ole Gunnar Solskjær dagen etter Watford-seieren.

PANGSTART: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United tok tre poeng mot Watford. Dermed fikk Solskjær en god start som fast manager i klubben. Foto: Martin Rickett/PA via AP/NTB Scanpix
PANGSTART: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United tok tre poeng mot Watford. Dermed fikk Solskjær en god start som fast manager i klubben. Foto: Martin Rickett/PA via AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MANCHESTER (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær fikk en perfekt start som permanent Manchester United-manager med 2-1-seieren over Watford i går, men spillemessig er det mye å gå på for nordmannens mannskap.

Solskjær har blåst liv i en spillertropp som underpresterte under forgjenger José Mourinho, men den energien og viljen som har preget de røde i løpet av 46-åringens første måneder som sjef, var nærmest fraværende mot et hardtarbeidende Watford.

Dagen derpå fokuserer engelske aviser på at det er nå den virkelige jobben begynner for Solskjær, og noen frykter at den lovende starten med 15 seire på 20 kamper kan ende med krasjlanding.

«Ole Gunnar Solskjær har hatt en drømmestart som Manchester Uniteds nye manager. Den gnagende frykten er at noen drømmer blir til mareritt», skriver kommentator David Walsh i The Sunday Times.

DRØM ELLER MARERITT: Det er spørsmålet for David Walsh.
DRØM ELLER MARERITT: Det er spørsmålet for David Walsh. Vis mer

Walsh peker på at ansettelsen av Solskjær har «vist seg å være mye bedre enn noen hadde forventet» og at «han har gjort en fantastisk jobb», men mener samtidig at Manchester United ville fått en opptur uansett hvem som tok over skuta etter Mourinho.

Mangler

The Sunday Telegraph har overskriften «Rashfords scoring kamuflerer Uniteds mangler».

Journalist James Ducker skriver at kampen mot Watford ga vann på mølla til Louis van Gaals teori: at den eneste endringen fra Mourinhos «defensive kontringsfotball» er at «Manchester United vinner kamper».

MANGLER: Manchester United var heldige som vant mot Watford.
MANGLER: Manchester United var heldige som vant mot Watford. Vis mer

For som Solskjær selv uttalte på pressekonferansen etter kampen i går: «Tre poeng er alt du kan få».

Så lenge United vinner kamper, vil Solskjær få arbeidsro til å forme sitt eget lag og spill. Med en treårskontrakt i bagasjen, tyder mye på at han har god tid til å gjøre Manchester United til en tittelutfordrer.

Nervøs start

Lokalavisa Manchester Evening News skriver at Watford-kampen var en «nervøs start på Oles æra, som viser at ligatittelen er et stykke unna».

Samme avis har en spillerbørs, hvor Juan Mata slaktes med en toer, lavest rating av samtlige spillere i kampen.

«Det er kamper som dette som kanskje overbeviser United om å avslutte forhandlingene om en ny kontrakt. Slurvete», står det å lese om spanjolen.

Hele midtbanetrioen - Nemanja Matic, Paul Pogba og Ander Herrera - får en firer på børsen.

SLAKTES: Juan Mata får to på børsen.
SLAKTES: Juan Mata får to på børsen. Vis mer

Stor oppgave

Tabloidavisa Daily Mail skriver at «Solskjær nå vet hvor stor oppgave han har foran seg» med å lede Manchester United på lang sikt. Journalist Rob Draper peker på at den virkelige og harde jobben starter nå.

Draper mener jobben som midlertidig manager var en glede, at det føles litt som reisen før du vinner et politisk valg. Nå skal Solskjær kjenne på hvordan det er å lede i tre år, hvis alt går etter planen.

Og et av spørsmålene er om Solskjær har det som skal til for å lokke store navn til Old Trafford. Den tidligere Premier League-spilleren Danny Murphy mener Solskjær kan gjøre nettopp det.

«Jeg tror han kan det. Jeg tror faktisk ansettelsen hans vil hjelpe United i å hente toppspillere til Old Trafford», skriver Murphy.

FÅR SKRYT: Danny Murphy har troen på at Solskjær kan lokke store navn til Manchester United.
FÅR SKRYT: Danny Murphy har troen på at Solskjær kan lokke store navn til Manchester United. Vis mer

Han peker på at det er tre ting som gjelder når du skal lokke stjernespillere til en klubb. Det er størrelsen og historien til klubben, det er den finansielle biten og til slutt handler det om manageren.

«Har han den karismatiske personligheten? Spiller han attraktiv fotball? Ser han ut som en du ønsker å jobbe for? Med Ole mener jeg svaret på alt dette er ja», skriver Murphy.

Tiden vil vise om han får rett i det.

SOLSKJÆR-FEBER: Selv om Manchester United og Ole Gunnar Solskjær spilte sin beste kamp mot Watford, er det ingen tvil om hvem som er hetest i byen akkurat nå. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer