Den gode hjelperen

Kurt Asle Arvesen har én jobb i Tour de France: Å få Ivan Basso fortest til Paris.

BLOIS (Dagbladet): Italienske Basso er CSC-lagets store stjerne. Under Bjarne Riis\' ledelse ser stortalentet endelig ut som den sammenlagtkandidaten han har vært tippet som i flere år.

Men for å sykle inn på Champs-Élysées med den gule trøya, kreves det ikke bare en talentfull rytter - det kreves et godt lag. Et lag bestående av gode hjelpere.

Som Kurt Asle Arvesen.

-  Kurt har gjort det han skal for laget så langt, han har kjørt flott, sier sportsdirektør Riis til Dagbladet.

De første fire dagene av Tour de France har vært en kjempesuksess for CSC. David Zabriskie vant åpningstempoen lørdag, og har hatt den gule ledertrøya fram til i dag.

Skuffet

Nå er det storfavoritt Lance Armstrong som har den etter at Zabriskie falt og ødela CSCs vinnersjanser på gårsdagens lagtempo

-  Dette kunne vært min største sykkeldag, sier Kurt Asle Arvesen til Dagbladet.

 HJELPEKURT:  I dag skal Kurt Asle Arvesen løsrive seg litt fra hjelperrollen i Tour de France. Han lover å prøve seg i brudd på dagens femte etappe. Faktisk kan  han ende opp med den gule ledertrøya.
HJELPEKURT: I dag skal Kurt Asle Arvesen løsrive seg litt fra hjelperrollen i Tour de France. Han lover å prøve seg i brudd på dagens femte etappe. Faktisk kan han ende opp med den gule ledertrøya. Vis mer

Nok en gang gjorde han en perfekt jobb for laget, men denne dagen holdt det ikke helt inn. Armstrongs Discovery-lag endte to sekunder foran i mål.

-  Sånn er sykkel. Vi har hatt tre gode dager, i dag var det ikke fullt så bra. Vi kjørte et utrolig godt lagtempoløp, og det er ikke så mye mer vi får gjort, sier en skuffet Arvesen.

At Zabriskies fall likevel kan ende opp som noe positivt for Arvesen, forteller det meste om hvor fascinerende og variert sykkelsporten er.

Nye muligheter

Etter amerikanerens temposeier lørdag har Arvesen vært hjelperytter og jobbet for at Zabriskie skulle beholde den gule trøya til neste dag.

Nå, med Armstrong i førersetet, kan nordmannen kjøre for egne vinnersjanser.

-  Dette gir oss andre muligheter til å bli med i brudd og kjøre for egne sjanser, sier Arvesen.

Han har tidligere pekt ut etappene 12, 17, 18 og 19 som der han ser egne muligheter som størst. Dagens etappe er den femte i årets Tour.

-  Kommer du til å vente så lenge?

-  Nei, jeg kommer til å prøve meg i brudd allerede i morgen (i dag). Både jeg, Jens Voigt, Luke Roberts og kanskje Bobby Julich kommer til å prøve oss, sier Arvesen.

-  Men ikke samtidig. Går du i brudd, er det ren bingo om det blir bra eller ikke. Det er umulig å vite om det vil holde helt inn, så vi kan ikke sende ut alle samtidig.

Arvesen i gult?

Sportsdirektør Bjarne Riis sier til Dagbladet at han vil vurdere fortløpende hvordan Arvesen skal få kjøre.

-  Vi må se det litt an med tanke på å sende Kurt i brudd. Han har kjørt bra så langt og ligger godt an i sammendraget, sier Tour-mesteren fra 1996.

Og det har han rett i. Arvesen er helt oppe på 11. plass i sammendraget etter CSCs sterke lagtempo, og er 1,32 minutter bak Armstrong.

Det betyr at Arvesen faktisk kan overta den gule trøya dersom han finner et perfekt brudd som holder helt inn i dag.

-  Dette er absolutt noe jeg har tenkt på. Den gule ledertrøya er målet for alle som ligger bra til i sammendraget, sier Arvesen til Dagbladet.

ENEREN: Ivan Basso sykler for sammenlagtledelsen.