Den gode Manchester United-starten ingen forventet

To tøffe kamper, fire poeng - og en plan som fungerer. Foreløpig ser det bra ut for de røde.

GOD START: Manchester United og Ole Gunnar Solskjær har fått gode resultater i innledningen. Foto: REUTERS/Andrew Yates/NTB Scanpix
GOD START: Manchester United og Ole Gunnar Solskjær har fått gode resultater i innledningen. Foto: REUTERS/Andrew Yates/NTB ScanpixVis mer

«Kan vi spille mot dere hver uke?» runget ut blant Wolverhampton-fans i april, etter at laget deres hadde slått Manchester United 2-1 hjemme for andre gang på to uker.

Men alle de som sto på tribunedelen South Bank, hvor det har blitt satt opp rekkverk slik at fans kan stå og se fotball, sang ikke det mandag kveld.

Laget som utklasset United tre ganger forrige sesong ble holdt tilbake på sin egen halvdel i store deler av de første 45 minuttene, hvor det kun var tre avslutninger på mål totalt fordelt på begge lag - det laveste antallet i en kamp siden ligaen begynte å samle inn data for 16 år siden.

Likevel så Manchester United imponerende ut, fulle av energi og løpskraft. Og en av avslutningene ble tellende, da Anthony Martial ga laget ledelsen etter en nydelig pasning fra Marcus Rahford. Det var fortjent, og det var Martials 50. scoring for klubben. Rashford har 47 mål.

Det er et lovende samarbeid som fortsatt føles nytt, til tross for at begge er i sin femte sesong på Old Trafford. Og det er godt å se at den ofte surmulende Martial smiler igjen og spiller bra (selv om han skulle klart å gjøre intervjuer på engelsk etter fire år i Manchester).

United dominerte

Molineux-publikummet ble vitne til en kamp mellom høyt press og en lavtliggende blokk, som høres ut som noe fra den amerikanske borgerkrigen. Men United dominerte. De var i ferd med å innta tabelltoppen og samtidig la køen med folk som venter på å slakte dem vente litt lenger.

Slik var situasjonen til pause, da United-supporterne i en av ligaen svakeste bortetribuner (den er for lav og spredt utover) var i langt bedre humør enn i tidligere bortekamper.

Så scoret Wolves etter et fantastisk langskudd fra utsiden av 16-meteren signert Ruben Neves, som spilte veldig bra i 1-1-kampen på Old Trafford forrige sesong.

Alle de ti scoringene til Neves som ikke har kommet på en dødball har vært fra utsiden av boksen. Tre ganger på rad har Wolves havnet bakpå mot United og tre ganger har de slått tilbake og hindret United-seier. Ingen andre lag har maktet det mot de røde i Premier League.

Nunos mannskap hadde overtaket og det var nettopp en slik «hindring» som Ole Gunnar Solskjær hadde spådd på forhånd. Han ønsket ledere og sterke karakterer i så tilfelle, menn som ikke ville bukke under for presset. Fant han det?

Ja og nei. United kjempet seg tilbake i kampen og Paul Pogba fikk et straffespark som han selv tok. Rui Patricio leverte en god redning. Ingen spillere har bommet på så mange straffer som Pogba, med sine fire bom på ni forsøk i Premier League.

Ikke godt nok

Det er ikke i nærheten av godt nok, og det vil komme klager dersom han går fram for å ta den neste straffen, men Pogba har også positive ting ved seg - uten ham, vil United være mye svakere. Han var fast bestemt da han oppildnet lagkameratene før kampen, og han kan slå en pasning som ingen andre i laget.

Dette er ikke en spiller som ikke vil gjøre jobben for å tvinge gjennom en overgang slik som Romelu Lukaku så ut til å gjøre. Solskjær må bare la Rashford, straffekongen fra Paris, ta straffene.

Etter det som ble levert i den første omgangen var det til slutt en uavgjort som føltes som et tap for United, men i det minste var det noe som var lovende. Laget med en gjennomsnittsalder på 24 var det yngste i Premier League denne sesongen, og det kommer til å dukke opp problemer så lenge laget utvikles.

Wolves vil føle det på samme måte, med tanke på at de bare er inne i sin andre sesong i øverste divisjon etter en reise fra engelsk tredjedivisjon.

Jeg snakket med en i Uniteds trenerapparat under oppkjøringen, og selv om han var fornøyd med utviklingen, la han til at «vi har to veldig tøffe åpningskamper».

United er tre poeng bedre stilt enn de var etter to kamper forrige sesong, og begge forestillingene var langt bedre enn mot samme motstander sist. Wolves er et bra lag som føler at de kan forbedre sin 7. plass fra forrige sesong. United må levere bedre enn sjetteplassen de havnet på.

HYLLES AV FANSEN: Dagbladet-journalist Tore Ulrik Bratland er på plass i Manchester før kampen mellom United og Chelsea. Vis mer

Forferdelig sist

Den neste kampen, hjemme mot Crystal Palace lørdag, gir laget en klar mulighet til å vise forbedring. 0-0-kampen mot Palace i november var en forferdelig kamp hvor José Mourinho mistet mye støtte blant fansen på stadion som klaget gjennom kampen. Og når du mister det, er du normalt på vei ut. Mourinho fikk sparken i løpet av en måned etterpå.

En djevelsk slutt på forrige sesong betydde at Solskjær var på tynnere is da han startet denne sesongen enn det Mourinho var i starten av forrige sesong. Han måtte unngå tap og var avhengig av at mannskapet spilte livlig fotball. Det er bare spilt to kamper, men det var ikke mange United-fans som hadde trodd at laget ville ta fire poeng og score fem mål.

Det er fortsatt mange problemer. Midtbanen virker litt tynn mot bedre lag og jeg er fortsatt ikke sikker på hvilken posisjon Jesse Lingard spiller i. Kanskje en av Nemanja Matic, Fred, Scott McTominay eller Andreas Pereira vil ta steget opp og bli en fast makker til Pogba. Kanskje det kan bli James Garner, som storspiller på U23-laget, men som fortsatt bare er 18 år.

Forsvaret ser ut til å være i boks, selv om Victor Lindelöf ikke kunne finne lagkameratene med en pasning i starten og leverte et frispark som ville endt opp i Walsall om ikke south stand stoppet ballen.

Aaron Wan-Bissaka er fantastisk. Nysigneringen Dan James, som startet i stedet for Pereira, var svak i sin første kamp fra start og fikk gult kort for filming. Trenerne hadde rett da de tvilte på at han var klar for å starte på førstelaget under oppkjøringen. De følte at Wan-Bissaka var klar for å gå rett inn på laget, og det var han.

Solskjær ønsker at laget hans skal bli bedre trent og ser fortsatt på denne perioden som oppkjøring. Men han har en tydelig plan som har blitt fulgt gjennom sommeren og som iallfall ikke har feilet.