«Den grønne giganten»

Hushovd hylles fra LA til Midt-Østen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Superlativene hagler over både Thor Hushovd og det fabelaktige opptrekket til Julian Dean etter gårsdagens imponerende spurt-triumf i Tour De France.

Med etappeseier er «oksen fra Grimstad» igjen med i kampen om den grønne spurttøya, og ligger samtidig bare 29 sekunder bak leder Fabian Cancellara i kampen om den gule ledertrøya.

- Når man er 29 sekunder bak og ligger på andreplass så tenker man selvølgelig på det, men det er ikke min prioritet nå, sier Hushovd selv ifølge The Australian.com.Danske Ekstrabladet hyller Credit Agricóle-rytteren under tittelen «Endelig falt Thors hammer i Frankrike». Hos Al Jazeera presenteres triumfen med overskriften «Thor thunders home». The Independent omtaler nordmannen som «den grønne giganten».

Enorme Dean

Berlingske Tidende fokuserer som mange andre på den glimrende jobben Julian Dean gjorde i å hjelpe Thor fram til etappeseier, og skriver at «det perfekte forarbeidet til Dean var hovedårsaken til at kjempen Hushovd kunne kjøre hjem karrierens femte Tour-triumf».

- Jeg har full tillit til Julian Dean, jeg fokuserer kun på å henge på hjulet hans. nå har vi fått tilbake selvtilliten, sier Hushovd ifølge iafrica.com.

Dagens morsomste var kanskje allikevel Credit Agricóle-kompis Christophe le Mevel.

- Vi sa det før etappen; vinner vi, så blir det Chablis. Taper vi, så blir det Chablis uansett, sa Le Mevel ifølge Los Angeles Times.

ENDELIG TIL TOPPS: Thor Hushovd hylles av internasjonale avsier etter gårsdagens etappeseier i Tour de France. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
ENDELIG TIL TOPPS: Thor Hushovd hylles av internasjonale avsier etter gårsdagens etappeseier i Tour de France. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

Vant for kompis

Flere andre internasjonale aviser fokuserer på en telefonsamtale i gårsdagens morgentimer mellom Hushovd og tidligere lagkamerat Saul Raisin i Credit Agricóle.

I følge International Herald Tribune, skal Hushovd på direkte spørsmål fra Raisin ha lovet å vinne en etappe for sin amerikanske venn. Raisin skadet seg stygt i 2006, falt i koma og har forbløffet og beveget de fleste, inkludert hans leger, med sin progresjon og kamp for å komme tilbake til livet og sykkelsetet.

«Den grønne giganten»
<B>VANT FOR KOMPIS:</B> Thor Hushovd vant etappen for Credit Agricóle-kompisen Saul Raisin, som har kjempet seg tilbake etter å ha ligget i koma.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer