Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Den grønne trøya er min nå

Storfornøyd Hushovd etter overraskende åttende.

Etter å ha sikret seg en overraskende åttendeplass på sjette etappen i sykkelrittet Paris-Nice var Thor Hushovd en fornøyd nordmann på rivieraen.

For selv om han har ligget i teten gjennom hele rittet hadde han ikke tro på at det skulle gå så bra på den 206 kilometer lange etappen mellom Sisteron og Cannes.

- Det blir tøft og veldig hardt. Men jeg får bare prøve å komme meg gjennom det, sa Hushovd til NTB før kraftetappen.

Men kroppen fungerte bedre enn ventet, og Grimstad-syklisten kunne krysse mållinjen som nummer åtte. Han ble nummer to i spurten i en gruppe på 13 mann som kom til mål 44 sekunder etter etappevinner Sylvain Chavanel.

Trodde ikke på bakkesuksess


- Det gikk veldig bra, bedre enn forventet. Det var tøft, og jeg hadde ikke trodd at jeg skulle klare å komme meg over de harde bakkene sammen med de beste, sa Hushovd til NTB etter målgang i Cannes.

Nordmannen er hektet av i kampen om sammenlagtseieren, men den grønne sprinttrøya er så godt som hans. Selv om han ikke vant noen av de innlagte spurtene sikret han seg 13 poeng etter åttendeplassen. Dermed har han 89 poeng, 25 flere enn annenmann Davide Rebellin med bare en etappe igjen å sykle.

- Nå kan man vel si at den grønne trøya er din?

- Ja, absolutt. Den er min nå. Søndag blir det bare å komme meg gjennom den siste etappen for å få trøya, sa Credit Agricole-rytteren.


- Oppløftende
Søndag avsluttes etapperittet med en 119 kilometer lang etappe med start og mål i Nice. Det prestisjefylte rittet har gått særdeles bra for nordmannen.

Han vant prologen, ble nummer tre på 1.-etappen, og nummer to på 2.-etappen. Så kom klatreetappene hvor Hushovd falt av i kampen om den gule trøya. Men også der har det gått bedre enn ventet.

- Dette har vært veldig oppløftende. Jeg begynte rittet veldig bra, og dette viser at jeg er i bra form. Det lover godt framover til de neste løpene, sa Hushovd som ikke la skjul på at han trives med å være i toppen.

IKKE I GULT LENGER: Men Thor Hushovd henger godt med i Paris-Nice, og er på vei til å sikre seg grønt i det minste. Foto: AFP/SCANPIX
IKKE I GULT LENGER: Men Thor Hushovd henger godt med i Paris-Nice, og er på vei til å sikre seg grønt i det minste. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

- Det er gøy å være i form, og det er gøy å kjøre harde løp.

Chavanel vant lørdagens etappe foran spanieren Luis-Leon Sanchez og Bobby Julich fra USA. Rebellin ble nummer fem og overtok ledelsen sammenlagt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media