Sardar Azmoun gir seg på Iran

«Den iranske Messi» trekker seg fra landslaget: - Jeg velger moren min

Har mottatt hets og fornærmelser etter at Iran røyk ut.

SLAGEN MANN: Sardar Azmoun var utrøstelig da Portugal slo ut Iran fra VM. Nå gir han seg på landslaget, men det av helt andre årsaker. Foto: Action Images / Ricardo Moraes
SLAGEN MANN: Sardar Azmoun var utrøstelig da Portugal slo ut Iran fra VM. Nå gir han seg på landslaget, men det av helt andre årsaker. Foto: Action Images / Ricardo Moraes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Iran røyk ut av VM i gruppespillet, men kan se tilbake på flere gode kamper i mesterskapet. De slo Marokko i åpningskampen, holdt lenge unna for Spanias stjernegalleri og var centimeter unna å gå videre på bekostning av Portugal.

Iran var det tredje høyest rangerte laget i gruppa, og regnet som klart svakere enn gruppefavorittene Spania og Portugal. Man skulle derfor tro at det iranske folket var svært stolt av prestasjonen til Carlos Queiroz' menn.

Flere av spillerne har derimot blitt hetset på sosiale medier etter at laget måtte forlate Russland, og hardest har det gått ut over en av lagets største stjerner.

Storscorer

Sardar Azmoun blir kalt «den iranske Messi» på grunn av hans liknende spillestil, og har vært en av de mest sentrale spillerne på landslaget siden han debuterte for fire år siden.

23-åringen står med 23 mål på 36 landskamper, men nå er det tilsynelatende slutt.

I et lengre innlegg på Instagram forteller han til sine 2,7 millioner følgere at han har valgt å gi seg på landslaget.

Alvorlig sykdom

Årsaken til at han gir seg er hetsen som har kommet i etterkant av mesterskapet, og effekten den har hatt på moren hans.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer