Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sardar Azmoun gir seg på Iran

«Den iranske Messi» trekker seg fra landslaget: - Jeg velger moren min

Har mottatt hets og fornærmelser etter at Iran røyk ut.

SLAGEN MANN: Sardar Azmoun var utrøstelig da Portugal slo ut Iran fra VM. Nå gir han seg på landslaget, men det av helt andre årsaker. Foto: Action Images / Ricardo Moraes
SLAGEN MANN: Sardar Azmoun var utrøstelig da Portugal slo ut Iran fra VM. Nå gir han seg på landslaget, men det av helt andre årsaker. Foto: Action Images / Ricardo Moraes Vis mer

Iran røyk ut av VM i gruppespillet, men kan se tilbake på flere gode kamper i mesterskapet. De slo Marokko i åpningskampen, holdt lenge unna for Spanias stjernegalleri og var centimeter unna å gå videre på bekostning av Portugal.

Iran var det tredje høyest rangerte laget i gruppa, og regnet som klart svakere enn gruppefavorittene Spania og Portugal. Man skulle derfor tro at det iranske folket var svært stolt av prestasjonen til Carlos Queiroz' menn.

Flere av spillerne har derimot blitt hetset på sosiale medier etter at laget måtte forlate Russland, og hardest har det gått ut over en av lagets største stjerner.

Storscorer

Sardar Azmoun blir kalt «den iranske Messi» på grunn av hans liknende spillestil, og har vært en av de mest sentrale spillerne på landslaget siden han debuterte for fire år siden.

23-åringen står med 23 mål på 36 landskamper, men nå er det tilsynelatende slutt.

I et lengre innlegg på Instagram forteller han til sine 2,7 millioner følgere at han har valgt å gi seg på landslaget.

Alvorlig sykdom

Årsaken til at han gir seg er hetsen som har kommet i etterkant av mesterskapet, og effekten den har hatt på moren hans.

- Det er noen ting i livet som er viktigere enn andre, innleder han innlegget med.

Azmouns mor har vært syk i lengre tid og har blitt verre den siste tiden.

- Moren min hadde kommet seg gjennom en alvorlig sykdom, og jeg var glad. Dessverre, på grunn av hetsen og fornærmelsene jeg og lagkameratene mine har fått fra enkelte folk, har sykdommen blitt verre igjen, skriver spilleren.

- Dette har satt meg i en vanskelig posisjon der jeg må velge den ene eller den andre. Som et resultat av dette velger jeg moren min, avslutter Azmoun.

Hetsen mot Azmoun skal hovedsakelig dreie som hans sviktende prestasjoner under mesterskapet. Stjernespilleren klarte ikke å score i løpet av kampene mot Marokko, Spania og Portugal.

En til gir seg

Azmoun er ikke den eneste fra det iranske landslaget som har valgt å trekke seg etter VM.

Spisskollega Reza Ghoochannejhad fikk ikke tillit i en eneste kamp av Queiroz, men oppgir ikke dette som hovedårsaken til at han gir seg.

- Tankene mine, personligheten min og stoltheten min tillater ikke med å fortsette, skrev han, også det på Instagram.

30-åringen, som til daglig er lagkamerat med Morten Thorsby og Nicolai Næss i Heerenveen, har spilt 44 landskamper med flagget på brystet og står med 16 mål for Iran.