BLIR HARSELERT MED: Cristiano Ronaldo taklet ikke at Island bare klarte 1-1 mot hans Portugal spesielt bra. Det har engasjert mange i ettertid. Foto: Scanpix
BLIR HARSELERT MED: Cristiano Ronaldo taklet ikke at Island bare klarte 1-1 mot hans Portugal spesielt bra. Det har engasjert mange i ettertid. Foto: ScanpixVis mer

Den islandske butikksjefen på Slemmestad skulle bare tulle litt med Ronaldo: - Hadde ikke trodd det skulle bli så stort

Europris-stunt vekker oppsikt.

(Dagbladet): Cristiano Ronaldo (31) er ikke bare kjent som en av verdenshistoriens beste fotballspillere, men også som en av sportens aller verste i motgang.

I EM-åpningen mot Island for to dager siden var 31-åringen skuffet etter at han gikk målløs av banen da Portugal bare klarte 1-1. Etterpå slaktet Ronaldo derfor mentaliteten til islendingene som jublet for samme resultat.

Ronaldos uttalelser fikk flere til å reagere, blant andre Dagbladets sportssjef - som i går skrev et åpent brev med tittelen «Du er tvers igjennom usjarmerende» til portugiseren.

RONALDO PÅ SALG: Dette synet møtte kundene på Europris Slemmestad i går. Foto: Sigurbjörg Helga Sigurbjörnsdottir
RONALDO PÅ SALG: Dette synet møtte kundene på Europris Slemmestad i går. Foto: Sigurbjörg Helga Sigurbjörnsdottir Vis mer

Europris-stunt

En annen som har latt seg engasjere, er Europris' islandske butikksjef på Slemmestad, Sigurbjörg Helga Sigurbjörnsdottir. I går så hun muligheten til å krydre en kampanje med Ronaldo-produkter på en helt spesiell måte.

Med et ønske om å få solgt ut det hun hadde igjen av varer, la Sigurdbjörnsdottir ut et bilde på Europris Slemmestads Facebook-side av boksere og undertøy fra Ronaldo-kolleksjonen med teksten «Pga Island-Portugal i går! 50 prosent av på kassa» skrevet foran.

Overfor Dagbladet forteller den islandske Europris-sjefen at det bare var ment som en liten spøk, men at den har utviklet seg til å bli noe langt mer.

I skrivende stund har 1100 personer delt innlegget og mer enn 2000 har likt det. Det har også fått internasjonal oppmerksomhet av svenske Expressen.

- Bildet skulle egentlig bare ut på Europris Slemmestad-siden på Facebook, men så begynte folk å dele det. Jeg hadde ikke trodd at det skulle bli så stort. Det var jo bare ment å være en liten spøk, sier Sigurdbjörnsdottir til Dagbladet.

- Hvordan er det å få en slik respons, da?

- He-he. Jeg syns det er kjempemorsomt.

Får skryt

Toppsjef for Europris i Norge, Pål Wibe, roser Sigurdbjörnsdottir for jobben hun gjør som butikksjef på Slemmestad. Han har også fått med seg stuntet og syns det er morsomt at islendingen følger kjedens mantra.

- Vi har «glimt i øyet» som verdi. Så da er det lov å leke litt. Hun er en veldig flink butikksjef som har gjort en morsom greie på kampen, sier Wibe til Dagbladet.

Sigurdbjornsdöttir forteller at hun ikke er noen ihuga fotballfan i utgangspunktet, men at hun følger med på de største kampene til landslaget. Hun lot seg heller ikke provosere av Ronaldos lite flatterende karakteristikker av hennes islandske landsmenn.

- Det ble nok litt for mye, for ham, men sånn kan følelsene rundt fotballen være.

Hun håper derimot å bli kvitt Ronaldo-produktene så fort som mulig og innrømmer at stuntet har hjulpet på salget. Aller størst er likevel ønsket om at Island skal fortsette EM-eventyret.

Kan revansjere seg

Allerede på lørdag kan Island skrive et nytt, stolt kapittel i boka om landets historie. Da møter de Norges overmenn i EM-playoffen, Ungarn. Med seier i det oppgjøret vil de islandske vikingene være så godt som klare for 8-delsfinale.

Ronaldo får på sin side mulighet til å prestere bedre på banen enn han gjort utenfor i det pågående mesterskapet når Portugal samme dag spiller mot Østerrike i det som kan bli en skjebnekamp for begge lagene.