Den kloke treneren

Han lot Anders Jacobsen bare rase fra seg. Så vant de gull sammen med de andre gutta .

DEN STØRSTE KVELDEN:  Det norske gullaget klar for medaljer i Falun. FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet.
DEN STØRSTE KVELDEN: Det norske gullaget klar for medaljer i Falun. FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OPPE på seierspallen i går klarte ikke Anders Jacobsen å synge med på "Ja vi elsker" før de siste linjene. Stemningen foran folkehavet som duvet over Stora Torget i Falun ble for mektig. For mange store følelser; for dyp glede.

Da hadde det bare gått et par dager siden en skuffet Anders nektet å snakke med trener Alexander Stöckl etter å ha blitt vraket til laget i storbakke-rennet, og i et intervju med TV2 lekte med tanken på å være kostbar om ledelsen likevel skulle trenge ham i den siste VM-konkurransen:

- Man blir jo litt usikker på om man har lyst til å steppe inn. Man føler jo litt på denne tilliten. Hvis man ikke er god nok til å hoppe individuelt, så er man heller ikke god nok til å komme med på laget heller, påstod Anders.

Helt til Stöckl endelig fikk snakket med ham.

EN såret, aldrende storhopper hadde nok vært til å ofre for en populær norsk hopptrener som på det tidspunktet allerede hadde trent landslaget sitt fram til det beste resultatet på 22 år:

•• Alexander Stöckl mot Anders Jacobsen var i timene fram til Norge måtte melde på troppen til lagkonkurransen, definitivt rått parti.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.