Mjøndalen til playoff, Start rykker ned

Den klokeste klubben får en sjanse til

Det er bra for norsk fotball at de som driver fornuftig, overlever på bekostning av de som brenner penger og ikke vet hva de holder på med. Start kan skylde seg selv.

TIL PLAYOFF-FINALEN: Vålerenga slo Start 4-0 og Mjøndalen vant 3-0 over Aalesund. Det gir noe av sjela i norsk toppfotball enda en mulighet til å bevare plassen i Eliteserien. Foto: Terje Bendiksby / NTB
TIL PLAYOFF-FINALEN: Vålerenga slo Start 4-0 og Mjøndalen vant 3-0 over Aalesund. Det gir noe av sjela i norsk toppfotball enda en mulighet til å bevare plassen i Eliteserien. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Mjøndalen - Aalesund 3-0 (2-0)Vålerenga - Start 4-0 (3-0)

FØR AVSPARK HADDE Start rykket ned seks ganger på 2000-tallet. Nå har de rykket ned sju. Det er ikke tilfeldig og handler ikke om marginer, uflaks eller annen unnskyldende retorikk.

Det handler udugelighet og elendig forvaltning av 120 millioner bare de tre siste sesongene.

Siden nedrykket i 2001 har Start vært et skrekkens eksempel i norsk fotball.

Det forandrer seg ikke.

SER DU PÅ sesongen i forhold til forventninger og prestasjoner, der målet var å ta steg og etablere seg midt på tabellen, er også Mjøndalens 2020 et håpløst år. Der de er nå, på vei til playoff-finalen mot Sogndal 28. desember, kunne ikke jula blitt bedre.

Mjøndalen er inntil videre fortsatt en del av det øverste nivået i norsk fotball, de klamrer seg fast, og det er det alt handler om i den lille klubben fra den lille byen vest for Drammen.

Når enden er god er allting godt.

Ender 2020 som 2019, spiller det ingen rolle hvordan forventningene egentlig var.

MJØNDALEN ER NOE av sjela i norsk fotball. Fordi det er så ærlig. I motsetning til Start er det tæring etter næring. Den eneste måten å drive på med små budsjetter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer