- Den kommende Ole Gunnar Solskjær skal nok være her

Manchester United Soccer Schools er i Oslo.

DEN NESTE SOLSKJÆR? Fredrik Oppegård danser seg forbi kjeglene på hovedbanen på Ekebergsletta. Han fikk også dagens beste tid. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
DEN NESTE SOLSKJÆR? Fredrik Oppegård danser seg forbi kjeglene på hovedbanen på Ekebergsletta. Han fikk også dagens beste tid. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Danske Rasmus Sørensen arbeider med Manchester United Soccer Schools i Skandinavia. Sammen med Michael Amdisen skal de finne de største talentene Norge har å by på. Og nivået på ungguttene i Norge er høyt.

- Det er veldig bra. Det er mye ros fra Manchester United. Den kommende Ole Gunnar Solskjær skal nok være her, sier Sørensen til Dagbladet.

Sørensen er talentspeider, og hjelper først og fremst med å kordinere og planlegge for den engelske klubben. Planen er å etablere fotballskolen i Norge. Det skal være 8-10 av dem i Norge neste år. Det er første gang i Norges historie. Men nåløyet er trangt, og det er bare noen få som får muligheten til å oppfylle drømmen om prøvespill.

- Hver fotballskole har 64 plasser. Det er kanskje én som til slutt får kontrakt med Manchester United. En gang i året inviterer vi de fem beste spillerne i Norge til Carrington for en uke, for å prøvespille, sier Sørensen.

- Hva gjør dere dersom dere ser en som er veldig talenftull?

LETER ETTER TALENTER: Danske Rasmus Sørensen (t.v) er instruktør for Manchester United Soccer Schools i Skandinavia. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
LETER ETTER TALENTER: Danske Rasmus Sørensen (t.v) er instruktør for Manchester United Soccer Schools i Skandinavia. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

- Da tar vi kontakt med trenerne i Manchester United Soccer School, og akademiet i Manchester. Så tar vi kontakt med guttens lokale kubb for å åpne en dialog, sier Sørensen.

- Tror dere noen av disse spillerne her i dag blir sendt på akademiet til Manchester United?

- Det er jeg overbevist om. Det vil skje, sier Sørensen.

Lynrask Øvelsen gutter og jenter på Ekebergsletta fikk øve seg på var en liten løype med kjegler som krever gode basisferdigheter og en god teknikk. De to instruktørene tok tiden på de håpefulle, og bestetiden etter to timers spill var 21,15 sekunder, satt av 11 år gamle Fredrik Oppegråd.

- Jeg syns det er kult å sette ny bestetid. Det er bra at jeg nesten har rekorden. Jeg skal prøve å slå den. Kanskje jeg klarer det, sier Oppegård.

DRØMMER OM UNITED: Sondre (11) håper han en dag får spille sammen med favoritspilleren Robin van Persie. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
DRØMMER OM UNITED: Sondre (11) håper han en dag får spille sammen med favoritspilleren Robin van Persie. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

Instruktørene kunne fortelle at tiden er veldig gd i internasjonal sammenheng. Den beste tiden de hadde sett i år var 21,03. Fredrik spiller til daglig på KFUM, men holder ikke med Manchester United.

- Barcelona er favorittlaget mitt. Og favorittspilleren er Lionel Messi. Men jeg hadde ikke takket nei til å komme til Manchester United, sier 11-åringen.

Det var broren Kevin Mbugua (23) som ringte Fredrik da han fikk se en bil med Manchester United-logoen kjørende rundt på Ekebergsletta.

- Jeg måtte få han hit med én gang. Han er et eksepsjonelt talent. Jeg tror han kan nå langt, sier Mbugua.

Drømmer om United Sondre Kjenneberg (11) spiller til daglig på Abildsø IL. Han er stor Manchester United-fan, og drømmer om Premier League-spill.

BESTETID: Beviset på at Fredrik (11) har dagens beste tid. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
BESTETID: Beviset på at Fredrik (11) har dagens beste tid. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

- Jeg liker United. Det var en venn av meg som spiller på samme lag som sa at de var her. Jeg har et håp om å spille på Manchester United en gang. Det er drømmen min, sier Sondre.

Han forsøkte å slå bestetiden fire ganger, men husker ikke helt hvilken tid han fikk.

Her kan du lese mer om Manchester United Soccer Schools.