Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Den kroatiske stjerna etter å ha kastet aktivist i bakken: - Jeg mistet hodet

Dejan Lovren var forbanna da aktivistene stormet banen i det 52. minutt.

SKANDALE: VM-finalen måtte stoppes da fire personer stormet banen i Moskva. Video: AP DV Vis mer

Under gårsdagens VM-finale mellom Frankrike og Kroatia, stormet plutselig fire personer ikledd politiuniformer inn på banen i Moskva.

Kampen ble stoppet umiddelbart, mens seere både på stadion og TV kunne observere et titall politimenn og sikkerhetsvakter jage de fire personene som var fra punk- og aktivistgruppa «Pussy Riot».

En etter en ble de tatt igjen, men den ene vakta fikk nok litt uventet hjelp i jakten på den ene personen.

Aktivisten løp mot kroatiske Dejan Lovren og forsøkte å få en «high five» - lik den Kylian Mbappé fikk i går, men kroaten synes ikke det var morsomt.

- Mistet hodet

Lovren tok tak i aktivisten samtidig som en vakt kom stormende til. Bilder viser at Lovren så sa noe til Pussy Riot-aktivisten mens han lå nede etter møtet med Lovren og sikkerhetsvakta.

Ifølge Daily Mail var Lovren fly forbanna ettersom protesten kom på et dårlig tidspunkt for Kroatia. De var i flyten og jaget utlikning på stillinga 2-1 til Frankrike. Så ble kampen stoppet og fokuset forsvant litt, skal vi tro Lovrens uttalelser.

- Vi hadde spilt god fotball og så ble kampen stoppet. Jeg mistet hodet og tok tak i fyren og ønsket jeg kunne hive ham rett ut av stadion, sier Lovren ifølge avisa.

Saken fortsetter under bildet.

FORBANNA: Dejan Lovren var ikke fornøyd med tida Pussy Riot valgte å storme banen på. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS / NTB Scanpix
FORBANNA: Dejan Lovren var ikke fornøyd med tida Pussy Riot valgte å storme banen på. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS / NTB Scanpix Vis mer

Klarte ikke slå tilbake

I det 59. minuttet satte Paul Pogba inn Frankrikes tredje mål, og da stoppet det opp for Kroatia som hadde brukt opp kreftene.

Kroatene gikk inn i finalen med tre kamper på rad med ekstraomganger i tillegg til å ha hatt en hel dag mindre hvile, og skal virkelig ha for innsatsen de la ned mot Frankrike.

I nesten en hel time var de klart best, men straffesparket like før pause gjorde utslaget for Frankrike. Antoine Griezmann sendte Frankrike opp i føringen med 2-1 til pause etter at Ivan Perisic handset inne i 16-meteren.

«Les Bleus» holdt unna, og da Mbappé scoret i det 65. minuttet punkterte han kampen.

Hugo Lloris bød Mario Madzukic på et reduseringsmål fire minutter senere, men så stoppet den målrike finalen opp, og Kroatia måtte ta til takke med en andreplass i sin aller første VM-finale.