- Den kvaliteten har ikke Chelsea-spissene

Derfor er det Rooney eller ingenting for José Mourinho.

TRENGER EN SOM ROONEY: Chelsea-manager José Mourinho søker en spiss som er gode i trange situasjoner. Foto: AFP PHOTO / PORNCHAI KITTIWONGSAKUL / NTB Scanpix
TRENGER EN SOM ROONEY: Chelsea-manager José Mourinho søker en spiss som er gode i trange situasjoner. Foto: AFP PHOTO / PORNCHAI KITTIWONGSAKUL / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Tidligere denne uka ble det bekreftet at Chelsea har lagt inn et et offisielt bud på Manchester United-spiss Wayne Rooney. Budet på 20 millioner pund skal imidlertid ha blitt avslått. José Mourinho fortalte pressen at han gjerne vil få se Rooney spille i blått neste sesong.

- Vi har ikke lagt inn bud på noen andre spillere. Det er Rooney eller ingenting, sa Mourinho på pressekonferansen.

Portugiseren vil ikke høre snakk om Wayne Rooney i møter med pressen, selv om fremtiden til angriperen fortsatt er det store samtalemenet i England. Da en journalist likevel forsøkte seg, skal Mourinho ha tatt det med et smil.

- Forbudt ord! Gå i skammekroken og stå der i to minutter, sa Mourinho med en humoristisk tone, ifølge The Independent.

Mangler en kvalitet I stedet snakket manager om spissene han har til rådighet. Mourinho mener at Romelu Lukaku har mye å jobbe med før han blir et ferdig produkt, og han tror Fernando Torres kan finne tilbake til storformen han hadde i Liverpool.

- Jeg tror at når Chelsea spiller med den filosofien (skape rom) så kan han det. Mot lag som ligger veldig tett hvor han må spille på små flater vil han få det mer vanskelig, sier Mourinho.

På spørsmål om han har en spiss som kommer til sin rett når kampen er trang, og det er små rom å bevege seg i, svarer Mourinho:

- Jeg ønsker å forbedre dem, (spissene i klubben journ.anm.) men den kvaliteten har de ikke. Jeg skal jobbe med det med dem, sier Mourinho.

Det er nettopp en slik spiller Wayne Rooney er, og det er nok derfor han i hovedsak er ønsket på Stamford Bridge.