Den lange veien mot toppen

Enda et internasjonalt sluttspill uten Norge viser hvor vrient det er å bli blant de aller beste i fotball.

KOMMENDE STJERNE? Honduras-spiller Mario Martinez (nr. 2. f.h.) feirer etter å ha scoret mot Ungarn i U-20 VM. Foto: Nasser Nasser/Scanpix/AP
KOMMENDE STJERNE? Honduras-spiller Mario Martinez (nr. 2. f.h.) feirer etter å ha scoret mot Ungarn i U-20 VM. Foto: Nasser Nasser/Scanpix/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||MARIO MARTINEZ har fått en drømmestart i U-20 VM. Under åpningskampen mot Ungarn dominerte han for Honduras fra sentral midtbaneposisjon og scoret to flotte mål i det som endte med en 3 - 0 seier. Først en hard vrist helt fra kanten av straffefeltet og så en lekker lobb.

Akkurat da var det lite som minnet om at Mario til daglig spiller for VIF-reservene i norsk 2.divisjon Avdeling 1 og helst møter mer eller mindre amatører fra Ull/Kisa eller Eidsvold Turn.

20-åringen som kom til Oslo før denne sesongen som ett av hjemlandets aller største talenter, har fått sin daglig dose lærdom om hvor lang veien fram kan være i fotball.

EGENTLIG er dette mesterskapet som nå spilles i Egypt noe av det mest eksklusive i internasjonal fotball. Det har bare 24 deltakerland og de spesielle kvalikreglene gjør at det er spesielt vanskelig for flere av de tradisjonelle fotballnasjonene å få være med.

På dette alderstrinnet prioriterer det internasjonale fotballforbundet (FIFA) å styrke sportens globale profil. Det betyr at de nyere fotballmarkedene får større sjanser til å delta. Mens det vanlige verdensmesterskapet vekter den tradisjonsbestemte kvaliteten til Europa og Sør-Amerika, er det langt færre plasser til U-20 VM.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer