<strong> LITEN, MEN STOR:</strong>  Mats Zuccarello var New York Rangers beste spiller forrige sesong, som endte med tap i Stanley Cup-finalen mot Los Angeles King. Rangers møtte også New Jersey Devils til en utendørs kamp på Yankee Stadium i januar. Zuccarello feirer her et av sine to mål i kampen. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP/NTB Scanpix.
LITEN, MEN STOR: Mats Zuccarello var New York Rangers beste spiller forrige sesong, som endte med tap i Stanley Cup-finalen mot Los Angeles King. Rangers møtte også New Jersey Devils til en utendørs kamp på Yankee Stadium i januar. Zuccarello feirer her et av sine to mål i kampen. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP/NTB Scanpix. Vis mer

Den lille kongen av New York

Mats Zuccarello nominert til Folkets Idrettspris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Stem på din Folkets Idrettspris-kandidat lenger ned i saken! Vi trekker ut tre vinnere som får tilsendt gavekort til en verdi av 1000 kroner.

(Dagbladet): Fredag 30. mai: Stemningen er elektrisk i Madison Square Garden. New York Rangers har akkurat slått Montreal Canadiens ut av Stanley Cup-sluttspillet, og er klare for sin første finale på 20 år.

Ute på isen går smilet nesten rundt på Rangers' nummer 36. Navnet hans får så vidt plass på drakta. Men det gjør ingenting. For Mats Zuccarello har nettopp blitt historisk. Han er den første nordmannen som skal spille en Stanley Cup-finale.

- Stolt Los Angeles King ble for sterke i finalen. Rangers kom lenger enn noen hadde trodd, men tapte på målstreken.

- Jeg er utrolig stolt over å være en del av det laget her, men det er klart at dette kommer til å være tungt en stund, sa Oslo-gutten rett etter finaletapet.

Han hadde også god grunn til å være stolt av sine egne prestasjoner. Ingen Rangers-spillere plukket flere poeng i grunnserien enn nordmannen, som også ble kåret til årets spiller i den stolte klubben.

171 centimeter Med sitt enorme overblikk og kreativitet tok han NHL med storm forrige sesong. Da Dagbladet besøkte NHLs supporterbutikk under sluttspillet, var det bare èn Zuccarello-drakt igjen.

Mange eksperter mente at ligaen ville bli for tøff for den 171 centimeter høye nordmannen. I stedet har han vist vei for spillere på hans størrelse.

Og det er ikke bare med kølle-finesser Zucca har vunnet fans. 27-åringen har vist seg om en av de mest uredde spillerne i ligaen, og han har yppet seg mot flere av de største og tøffeste backene.

Det fikk han det synlige beviset på da han vant «Steven McDonald Extra Effort Award». En pris som deles ut til Rangers-spilleren som har gjort en ekstra innsats for laget.

- Årets pris går til en liten kar som spiller et stort spill. Vår nummer 36, Mats Zuccarello! sa Connor McDonald som delte ut prisen med sin far.

Russland-år Den beskjedne Oslo-gutten startet sin karriere på Jordal Amfi. Han flyttet seg videre til Asker, hvor han var fram til 2008. Turen gikk videre til svenske Modo. Etter et bra førsteår ble han året etter kåret til året spiller i den svenske ligaen etter å ha vunnet poengligaen.

Under OL i Vancouver fanget nordmannen blikket til en rekke NHL-speidere. Rangers valgte å ta sjansen på Oslo-gutten. Men en skikkelig sjanse fikk han aldri.

Folkets Idrettspris, tidligere vinnere:

Tidligere vinnere av Folkets Idrettspris:

1990: Johann Olav Koss
1991: Johann Olav Koss
1992: Vegard Ulvang
1993: Drillos
1994: Johann Olav Koss
1995: Bjørn Dæhlie
1996: Vebjørn Rodal
1997: Rosenborg
1998: Drillos
1999: Håndballjentene
2000: Knut Holmann
2001: John Arne Riise
2002: Petter Solberg
2003: Petter Solberg
2004: Andreas Thorkildsen
2005: Thor Hushovd
2006: Ole Einar Bjørndalen
2007: Aksel Lund Svindal
2008: Håndballjentene
2009: Magnus Carlsen
2010: Thor Hushovd
2011: Cecilia Brækhus
2012: Magnus Carlsen
2013: Magnus Carlsen

Det ble mest spill for AHL-laget. I stedet for spill for farmerlaget dro Zucca til Russland og leverte varene. Spillet han leverte i KHL var så bra at Rangers valgte å gi ham en ny sjanse.

Siden har pila bare pekt oppover.

Mats Zuccarello

Født: 1. september 1987, Oslo.
Idrett: Ishockey.
Nominert for: Første nordmann til å spille Stanley Cup-finale og kåret til årets spiller i New York Rangers.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer