Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Den lille store galoppstjerna

Norskfødt hoppe banket skandinavisk elite.

NY NORSK SUPERHEST. Den norske hoppa Theatrical Award og jockey Carlos Lopez sjokkerte med å slå hele den skandinaviske eliten. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
NY NORSK SUPERHEST. Den norske hoppa Theatrical Award og jockey Carlos Lopez sjokkerte med å slå hele den skandinaviske eliten. Foto: HESTEGUIDEN.COM. Vis mer

Her er sjansen til å vinne store gevinster på hest!

ØVREVOLL (Dagbladet.no): De fleste ristet på hodet, da trener Marianne Tveter meldte den norskfødte hoppa Theatrical Award til et møte med de beste hingstene i Skandinavia i storløpet Marit Sveaas Minneløp. Men så banker Theatrical Award den norske stjerna Appel Au Maitre.

Det er greit nok at hoppa vant Norsk Derby i fjor. Men dette var noe helt annet. Et møte med den garvede skandinaviske eliten skulle være en umulig oppgave.

Nå er Theatrical Award plutselig den nye store lille stjerna i norsk hestesport. Og så er hun født i Norge, og trenes av ei jente  med en ministall på Øvrevoll.

Det er slik det skal være for at norsk hestesport kan få en yndling utover sportens tilhengere.

-Jeg har selvfølgelig drømt om seier, men har aldri trodd hun kunne slå Appel Au Maitre i en real kamp. Og så var det akkurat det hun gjorde, strålte Marianne Tveter etter at den sensasjonelle seieren var et faktum.

Seieren var verdt 800.000 kroner. Og nå venter alle mulige store oppgjør for den norske superhoppa. For alle arrangører vil ha henne etter denne oppsiktsvekkende triumfen.

-Hun har alt. Hun er både sterk og speedig og gjør alltid deg jeg forventer og ber henne om, sa jockey Carlos Lopez etter løpet.

Det ble en duell mellom de to norske superhestene. Da alle trodde at Appel Au Maitre skulle vinne igjen, nektet bare Theatrical Award å tape løpet. Appel Au Maitre hadde aldri tapt et løp på ØVrevoll før.

Finnbråtens store dag

Galoppnestor Terje Finnbråten hadde sin store dag på galoppbanen i går. Først ble han hedret og fikk tildelt Norsk Jockeyklubs æresmedlemskap som tredje nålevende.

Så ble han hedret for å ha ridd i Norsk Derby for nøyaktig 50 år siden.

Et par timer seinere vant hans hest Touch Of Hawk årets utgave av Derby. Seieren var verdt 550.000 kroner.

-Ja, dette var en suveren dag. Touch Of Hawk var akkurat så god som jeg hadde håpet på, sa Finnbråten etter at den store dagen gikk mot slutten.

Trener Wido Neuroth befestet sin suverene posisjon som derbykonge. I går tok han dobbeltseier med Touch Of Hawk og Handsome Hawk, som vant Svensk Derby for to uker siden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling