Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Den lykkeligste dagen i mitt liv

Zuccarello imponerte i NHL-debuten.

FINTET UT MÅLVAKT: Mats Zuccarello Aasen fikk omsider sin NHL-debut for New York Rangers, og takket for tilliten blant annet ved å finte ut Tampa Bay-målvakt Dan Ellis i straffeslagkonkurransen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Mary Altaffer
FINTET UT MÅLVAKT: Mats Zuccarello Aasen fikk omsider sin NHL-debut for New York Rangers, og takket for tilliten blant annet ved å finte ut Tampa Bay-målvakt Dan Ellis i straffeslagkonkurransen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Mary Altaffer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mats Zuccarello Aasen imponerte stort i NHL-debuten torsdag. Likevel ble han flyttet ned igjen til farmerlaget etterpå.

Nordmannen måtte vente helt til lille julaften på sin etterlengtede debutkamp for New York Rangers, men etter godt spill for farmerlaget fikk han sjansen mot Tampa Bay Lightning i Madison Square Garden torsdag.

Han spilte 17.52 minutter i førsterekka sammen med Derek Stepan og Brandon Zubinsky og viste seg stadig fram med teknikk og overblikk. Høydepunktet kom likevel i straffekonkurransen hvor han satte inn 2-2 ved å finte ut keeper Dan Ellis på severdig vis (se video HER).

- Dette er den lykkeligste dagen i mitt liv. Det å få spille sin første NHL-match i Madison Square Garden... ingenting kan slå det, sier «Zucca» til Aftonbladet.

Scoringen tvang fram flere straffer, og først etter at hvert lag hadde prøvd seg 11 ganger kunne gjestende Lightning juble for 4-3-seier.

Trener John Tortorella smilte likevel, på grunn av nordmannen.

- Jeg gir gutten høy karakter. Du kunne se kreativiteten og teknikken, og det er noe dette laget trenger. Han er en interessant fyr for oss. Han var veldig god, sa Tortorella til klubbens nettsted.

- Nervøs - Jeg var ganske nervøs da jeg kom hit, og jeg tenkte litt for mye, men utover i kampen fikk jeg mer og mer følelsen for det. Jeg spilte OK. Jeg fikk god hjelp fra de andre, som sa hva jeg skulle gjøre. Jeg har en god følelse, sa Zuccarello selv. Han er den sjuende nordmann som har spilt NHL-kamp.

Zuccarello ble hentet opp fra Connecticut Whale onsdag fordi Marian Gaborik måtte stå over en kamp på grunn av vond lyske.

Etter kampen fikk han beskjed om at han skal tilbake til Connecticut for å spille AHL-kamp søndag.

- Jeg sa til ham at han spilte godt og gjorde en veldig god jobb, men at vi vil at han skal spille 2. juledag, og han vil spille. Så er det opp til oss i ledelsen å finne ut hva vi skal gjøre videre, sa Tortorella.

Etter Zuccarellos straffescoring misset de 16 neste skytterne før Ryan Malone avgjorde for Lightning.

Zuccarello var eneste nordmann på isen torsdag. Jonas Holøs var ikke med da Colorado Avalanche tapte 1-3 for Minnesota Wild.

Nye Crosby-poeng Sidney Crosby bidro med et mål og en assist, samt den avgjørende straffescoringen, da Pittsburgh Penguins slo Washington Capitals 3-2 etter straffeslag. Crosby har målpoeng i 23 kamper på rad.

Rekken hans er den lengste i NHL siden Mats Sundin hadde 30 strake kamper med målpoeng for 18 sesonger siden.

Crosby topper poenglista med 60 poeng, mens Penguins har flest poeng i ligaen med 50.

I bunn av ligaen er New Jersey Devils (20 poeng), som torsdag tapte 1-5 for New York Islanders i bunnoppgjøret. Det gjorde laget med Jacques Lemaire som trener, noen timer etter at John MacLean fikk sparken. Han fikk bare 33 kamper i jobben.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!