SUVEREN: Alexander Dale Oen klinte til med 57,05 og vant i suveren stil under finalen på 100 meter bryst i kortbane-EM i svømming fredag. Foto: Christian Thomassen / Scanpix
SUVEREN: Alexander Dale Oen klinte til med 57,05 og vant i suveren stil under finalen på 100 meter bryst i kortbane-EM i svømming fredag. Foto: Christian Thomassen / ScanpixVis mer

- Den mannen er helt utrolig

Dale Oen hylles etter EM-gull på 100 meter bryst.

(Dagbladet): Alexander Dale Oen vant EM-finalen på 100 meter bryst i kortbane-EM i ettermiddag.

- Jeg er veldig, veldig overrasket over at jeg klarte det. Dette var ikke foventa i det hele tatt, sier EM-mesteren til NRK.

- Dette var et løp som i hermetegn ikke er mitt, men som jeg tar likevel. Jeg er utrolig glad på vegne av meg selv og hele det norske laget, sier Dale Oen til statskanalen.

Bergenseren hadde ikke den beste starten, og lå «bare» som nummer tre etter femten meter. Heldigvis tok han seg kraftig inn mot slutten, og på de siste 25 meterne var han fullstendig suveren og parkerte konkurrentene i Polen.

Dale Oen vant til slutt med tiden 57,05 og gjentok med det bragden fra Shanghai-VM tidligere i år der han tok gull på samme distanse på langbane.

- Det er en fantastisk prestasjon. Han er konge av brystsvømming både på kort- og langbane. Den mannen er helt utrolig, utbrøt svømmepresident Per Rune Eknes overfor NTB etter seieren.

I mål var han hele 24 hundredels sekund foran sølvvinner Damir Dugonjic fra Slovenia. Italienske Fabio Scozzoli, som tok sølv i Shanghai, måtte nøye seg med bronse på tiden 57,30.

57,05 var en klar forbedring av tidene Dale Oen har levert tidligere i mesterskapet i polske Szczecin. Under torsdagens semifinale var han femte raskest med 58,28. I kvalifiseringen ble han klokket inn på 58,45, skriver NTB.