KOMPLETT: Morten Gamst Pedersen kaller Real Madrid-stjerna Gareth Bale for den mest ekstreme spilleren han har sett. Dette bildet er fra landskamp mellom Norge og Wales i 2011.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
KOMPLETT: Morten Gamst Pedersen kaller Real Madrid-stjerna Gareth Bale for den mest ekstreme spilleren han har sett. Dette bildet er fra landskamp mellom Norge og Wales i 2011. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

- Den mest ekstreme spilleren jeg har sett

Gamst om «maskinen Bale»

(Dagbladet): Real Madrid kunne juble etter seier mot bynabo Atletico Madrid i Champions League-finalen lørdag kveld.

Gareth Bale ble en av kampens store spillere og scoret 2-1-målet i ekstraomgangene.

Landslagsaktuelle Morten Gamst Pedersen møtte Bale flere ganger i Premier League, og omtaler waliseren som en maskin.

- Bale er den mest ekstreme spillerne jeg har sett. Han er en maskin, sier Gamst til Dagbladet.

- Komplett Gamst Pedersen spilte i Blackburn fra 2004 til 2013, og fikk flere møter mot hurtigtoget i Tottenham.

- Han virker som en stille og rolig kar og han fikk mye tyn i Tottenham da han kom dit. Han hadde en saftig rekke med kamper uten seier, men etterpå tok det helt av, sier Gamst.

SCORET: Gareth Bale scoret 2-1-målet i Champions League-finalen. Foto: AP Photo/Manu Fernandez
SCORET: Gareth Bale scoret 2-1-målet i Champions League-finalen. Foto: AP Photo/Manu Fernandez Vis mer

- Bale har en ekstrem løpskraft og er hurtig. Slik jeg ser det, har han ingen svakheter. Han er en komplett spiller som bare er blitt bedre og bedre, sier Gamst.

Bale startet karrieren i Southampton og ble solgt til Tottenham i 2007. I fjor sommer ble han solgt videre til Real Madrid som sommerens aller største og mest omtalte overgang.

- Allerede i Southampton så vi at det var stort potensial. Han slo igjennom og ble bare bedre og bedre. Han er fantastisk profesjonell. Bale framstår som fantastisk profesjonell samtidig som han har et veldig stort talent. Det har nok vært nøkkelen til suksessen. Jeg synes det er morsomt og inspirerende å se på spillere som Bale og Ronaldo og hvordan de gjør ting, sier Gamst.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høgmo-ros Nå er Gamst med i landslagstroppen som møter VM-klare Frankrike på Stade de France i morgen kveld. Også landslagssjef Per-Mathias Høgmo benyttet sjansen til å rose Champions League-vinneren i går.

- Sergio Ramos avgjorde finalen. Han er en ekstrem vinnertype, sa Høgmo.

- Det han gjorde på 1-1 var det avgjørende øyeblikket. Han brukte sin kløkt og fysikk. Timingen og vinnerinstinktet gjorde at det ble mål. Du så at Atlético begynte å bli sliten, og Real fikk større og større plass, sa Høgmo.

Bale headet inn 2-1-målet etter massivt Real Madrid-press i helgas dramatiske finale.

- Det var nydelig å høre publikum juble, det betyr alt for meg, sa Bale.

- Jeg hadde en vond følelse. Men jeg har lært å fortsette å prøve til tross for brente sjanser. Heldigvis scoret jeg et viktig mål, sa Bale.

PS: Frankrike - Norge spilles Stade de France klokka 21 i morgen.