- Den mest spennende forsvareren i Norge

U21-sjefen om talentet som vil bli i 1. divisjon.

(Dagbladet.no): I dag ble det klart at Sogndal har sikret seg en ny kontrakt med stoppertalentet Børre Steenslid (20).

U21-landslagssjef Hallvar Thoresen tror 1. divisjonsklubben har gjort et kupp, tidligere skal både Viking og Brann ha snust på Vågsøy-gutten.

- Per i dag er Børre den mest spennende forsvarsspilleren i Norge. Han har vist at han holder et veldig høyt internasjonalt nivå, både taktisk og fysisk, sier Thoresen til Dagbladet.no.

Kan gå hele veien i Europa

U21-sjefen har gjort Steenslid til sin kaptein.

- Det har bakgrunn i hans egenskaper både på og utenfor banen, sier Thoresen som spår stopperen en A-landslagsframtid i løpet av få år.

- Han har de rette egenskapene både på og utenom banen. Han er en målbevisst fyr utenom, sier Thoresen.

- Hvor langt kan Steenslid nå i europeisk målestokk?

NORGES BESTE STOPPER PÅ ALDERSBESTEMTE LAG: Børre Steenslid (øverst til venstre) får massiv ros av U21-landslagstrener Hallvar Thoresen. Foto: Scanpix
NORGES BESTE STOPPER PÅ ALDERSBESTEMTE LAG: Børre Steenslid (øverst til venstre) får massiv ros av U21-landslagstrener Hallvar Thoresen. Foto: Scanpix Vis mer

- Børre kan gå hele veien. Han er veldig rask. Er god i nærkampsspillet. Han er veldig flink til å lese spillet.

Dagbladet.no snakket med Thoresen før Sogndals pressekonferanse, da det svirret spekulasjoner om at 20-åringen var solgt. U21-sjefen mener Steenslid uten tvil er god nok for tippeligaen.

Men den tidligere PSV-proffen mener Steenslids utvikling ikke hemmes av 1. divisjonsspill med Sogndal.

- Hvis du ser på Kristofer Hæstad og Christian Grindheim, så slo de til etter å ha først spilt ett år i 1. divisjon sesongen før.

Nå får Steenslid én hel sesong med førstelagsspill, framfor mulig benkesliting hos en eliteklubb.

- Det som er viktig for ham er tøff matching og en god treningshverdag, sier Thoresen som roser Sogndals håndtering av talentet da han var skadd store deler av fjorårssesongen.

- Sogndal matchet ham veldig bra da han var skadd i fjor. I tippeligaklubber kunne han blitt forsert tilbake på banen, men Sogndal brukte ham fornuftig.

Har ambisjoner

Under dagens pressekonferanse forklarte Sogndal-leder Anders Giske at de vil bygge laget rundt Steenslid, skriver Sogndals hjemmeside.

Stopperen avviser at det er manglende ambisjoner som gjør at han blir i 1. divisjonsklubben.

- Jeg tror Sogndal er en god plass for meg å utvikle meg til en enda bedre fotballspiller, og derfor velger jeg å forlenge kontrakten min. Selvsagt har jeg ambisjoner om proffspill i en av de store ligaene i Europa, men det kommer om jeg blir god nok, sier 20-åringen.

• Din kommentar: Klokt av Steenslid å forlenge med Sogndal?

SPÅR STOR FRAMTID: Thoresen mener Steenslid har de rette holdningene til å nå langt.