MONSTERLEGGER: Xherdan Shaqiris legger vekket oppsikt på Bayern Munchens treningsfelt i går. Viasat-ekspert Roar Stokke omtaler 22-åringen som en kraftpakke. Til høyre i bildet er leggene til Bastian Schweinsteiger. Foto: AFP PHOTO / GUENTER SCHIFFMANN
MONSTERLEGGER: Xherdan Shaqiris legger vekket oppsikt på Bayern Munchens treningsfelt i går. Viasat-ekspert Roar Stokke omtaler 22-åringen som en kraftpakke. Til høyre i bildet er leggene til Bastian Schweinsteiger. Foto: AFP PHOTO / GUENTER SCHIFFMANNVis mer

«Den mest vanvittige beinmuskulaturen i fotballen»

Viasat-Stokke: - En kraftpakke.

Følg Man. United - Bayern fra klokka 20.45.

(Dagbladet): Bayern Munchen er store favoritter før møtet med Manchester United i kvartfinalene i Champions League.

De tyske seriemesterne har vist knallform både i Bundesliga og i Europa denne sesongen - og før kveldens storkamp er United-fansen spente på hva det tyske stjernegalleriet stiller med.

Han er kanskje ikke det største navnet i Bayern-stallen, men Xherdan Shaqiri (22) har trolig de største leggmusklene.

- Han har en voldsom fysikk, sier Viasat-kommentator Roar Stokke til Dagbladet.

- Vanvittig Et bilde fra gårsdagens trening før kampen på Old Trafford vekker oppsikt. AFP-fotografen Guenter Schiffmann på treningsfeltet la også merke til de grove leggene til sveitseren.

Bildet har fått britisk tabloid-presse til å måpe.

«Nå som Roberto Carlos har lagt støvlene på hylla, er dette en kandidat til tittelen: Den mest vanvittige beinmuskulaturen i fotballen», skriver Daily Mail.

Shaqiris legger virker heller ikke mindre av at han står siden av den noe spinklere Bastian Schweinsteiger.

- Mike Tyson Viasats kommentator Stokke forteller til Dagbladet at han er kjent med Shaqiris fysikk.

- Når du sier det, så tenker jeg tilbake på min tidligere kollega Knut Torbjørn Eggen som var i Basel da Shaqiri spilte der. Han omtalte ham som fotballens svar på Mike Tyson. Du kunne se fysikken da han stod i shortsen etter kamp. Han var som en bodybilder light. En kraftpakke, sier Roar Stokke til Dagbladet.

Om Shaqiri spiller i kveld er usikkert, men han har gjort det bra mot United før.

- Da (for Basel) herjet han med Manchester United. Hvis du drar det enda lenger så viser det litt av styrken til Bayern når en spiller som Shaqiri ikke spiller fast i klubben. Han ville spilt fast i 99 prosent av klubbene i verden, så får han begrenset med spilletid i Bayern, sier Stokke.

Shaqiri har spilt 25 kamper for Bayern denne sesongen, men kjemper en knallhard kamp om plassene på laget. Noen av verdens beste spillere bekler også den offensive rollen som sveitseren foretrekker: Franck Ribery, Arjen Robben og Mario Götze.

STERK: Xherdan Shaqiri. Foto: AFP PHOTO / MICHAEL BUHOLZER
STERK: Xherdan Shaqiri. Foto: AFP PHOTO / MICHAEL BUHOLZER Vis mer

Den sveitsiske landslagsspilleren er derimot ikke den første fotballspilleren som har vist fram imponerende muskler i beina.

Både Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo og RBKs Nicki Bille Nielsen har posert med sine trente kropper.

PS: Denne artikkelen ble skrevet før United - Bayern som endte 1-1.