SORG: Folk samlet seg i går kveld på minneplassen der det er lagt ned blomster og fotballskjerf og tent lys til minne om 43-åringen som ble drept søndag. Foto: Björn Lindgren, AFP / TT / NTB Scanpix
SORG: Folk samlet seg i går kveld på minneplassen der det er lagt ned blomster og fotballskjerf og tent lys til minne om 43-åringen som ble drept søndag. Foto: Björn Lindgren, AFP / TT / NTB ScanpixVis mer

Den mistenkte 28-åringen nekter straffskyld

Skjønte ikke at episoden han var involvert i førte til dødsfall.

(Dagbladet): Den mistenkte 28-åringen etter fotballdrapet i Sverige tilstår at han var delaktig i episoden, men nekter straffskyld, sier advokaten hans ifølge Expressen.

- Jeg kan ikke si mer enn at han benekter å ha gjort noe straffbart, og han er som alle andre knust etter det som har inntruffet. Det er derfor han selv har kontaktet politiet, for å bidra med de opplysninger han kan i etterforskningen. Han tilstår delatktighet i hendelsen, sier advokat Stefan Rosell.

Advokaten sier klienten hans har forklart seg fullstendig om alt han kjenner til knyttet til hendelsen der en 43 år gammel Djurgården-supporter døde etter skadene han ble påført i en hendelse i forkant av kampen mellom Helsingborg og Djurgården på søndag.

Kjente ikke igjen hendelsen Politet har nyansert bildet av det som skjedde i løpet av de to siste dagene. Det som først ble omtalt som helt uprovosert vold, har blitt justert til en voldsepisode etter en samtale mellom offeret og broren hans på den ene siden, og gjerningsmannen og kamerater av ham på den andre.

Ifølge advokaten er endringen i hvordan episoden ble beskrevet en av grunnene til at klienten hans ventet helt til seint mandag kveld, over et døgn etter hendelsen, med å melde seg for politiet.

Han skal rett og slett ikke ha kjent igjen hendelsene slik de ble beskrevet i media, sier advokaten.

- Han har fulgt rapporteringen i en kveldsavis, men trodd at 43-åringen ble drept i en annen sammenheng, det var jo tross alt bråk flere steder i byen.

Ber om ytterligere etterforskning Først da han så politiets pressekonferanse i går, forsto han at det handlet om hendelsen han selv var delaktig i, sier advokaten ifølge Helsingborg Dagblad.

Advokaten vil ikke svare på om mannen mener han handlet i nødverge eller om han har pekt ut en annen skyldig.

- Jeg og min klient har bedt om ytterligere etterforskningsskritt som kan støtte hans forklaring og hans oppfatning. Normalt sett er hemmelighold av etterforskningen til politiet og aktoratets fordel, men i dette tilfellet har også min klient nytte av at det ikke blir kjent hvordan etterforskningsarbeidet drives, sier advokaten.