VEKKER OPPSIKT: Jekaterinburg Arena har gjennomgått endringer for å imøtegå FIFAs krav om 35.000 sitteplasser. Nå er tribunene på utsiden av stadionet. Foto: Maxim Shemetov / REUTERS
VEKKER OPPSIKT: Jekaterinburg Arena har gjennomgått endringer for å imøtegå FIFAs krav om 35.000 sitteplasser. Nå er tribunene på utsiden av stadionet. Foto: Maxim Shemetov / REUTERSVis mer

VM-stadioner i Russland

Den mørke historien til VM-arenaene

Korrupsjon, underslag og uverdige arbeidsforhold er bare noen av punktene som oppsummerer de nye fotballstadionene bygget for Russlands fotball-VM.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Torsdag sparkes det 21. verdensmesterskapet i fotball i gang, og Russland er vertsnasjon. Totalt 64 kamper skal spilles på 12 ulike stadioner rundt om i landet.

Mesterskapet koster Russland nesten 100 milliarder kroner, ifølge Moscow Times, og vil tiltrekke seg tusenvis av publikum til både nye og eldre fotballstadioner.

Historiene bak disse fotballstadionene har skapt kontroversielle tilstander, både i sammenheng med byggingen og løsningene som er valgt. Korrupsjon og arbeidsdødsfall blir nevnt.

Tidligere viseguvernør i St. Petersburg, Marat Oganesyan, og oligark Zyavudin Magomedov er tidligere arrestert under mistanke av underslag og korrupsjon i forbindelse med arbeidet av de nye fotballstadionene.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn