Mannen bak Aleksander Bolsjunov

Den mørke sannheten om mannen som gir Klæbo hodebry: - Tragisk

Bak den eventyrlige framgangen til blant andre Aleksandr Bolsjunov og Denis Spitsov, står en mektig mann som gir langrennsmiljøet ubehag og frysninger: Jurij Borodavko.

UTVIKLING: Aleksandr Bolsjunov og de unge, nye russerne har tatt enorme steg denne sesongen, i likhet med Johannes Høsflot Klæbo. Hjernen bak den nye gullgenerasjonen i Russland er imidlertid ingen populær mann i miljøet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UTVIKLING: Aleksandr Bolsjunov og de unge, nye russerne har tatt enorme steg denne sesongen, i likhet med Johannes Høsflot Klæbo. Hjernen bak den nye gullgenerasjonen i Russland er imidlertid ingen populær mann i miljøet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De siste to sesongene har kvartetten Aleksandr Bolsjunov, Denis Spitsov, Aleksej Tsjervotkin og Natalja Nepreayeva tatt enorme steg i internasjonal langrenn.

Den imponerende framgangen startet da de begynte å samarbeide med Jury Borodavko, som er Russlands store suksesstrener i dag.

Boradavko har fått fram et kobbel av nye toppløpere i en periode hvor det har vært mer nødvendig enn noensinne, i kjølvannet av utestengelsen av Aleksandr Legkov, Maksim Vylegzjanin, Jevgenij Belov, Aleksandr Bessmertnykh og også Sergej Ustjugov i OL.

Det har vært meget bra for spenningen i internasjonal langrenn, både i verdenscup og under OL, hvor vi har fått sett flere norsk-russiske dueller selv uten Ustjugov og de antatt beste utøverne deres.

Klæbos frykt

Dette nye unge arsenalet av russiske stjerneløpere vil gi jevngamle Johannes Høsflot Klæbo mye kamp i framtida og gjør at nordmannens helt eksepsjonelle resultater i så ung alder, kan fremstå litt mindre ekstremt. For spesielt Bolsjunov er veldig nær Klæbos totale nivå og per i dag bedre på lengre distanser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer