Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling:

Den nederlandske mester spurtslo Halvorsen

Dylan Groenewegn vant lynrask spurt i Brumunddal.

RASKEST: Dylan Groenwegen var best på andre etappe i Tour of Norway. Her fra Tour of Britain. Foto: Tim de Waele
RASKEST: Dylan Groenwegen var best på andre etappe i Tour of Norway. Her fra Tour of Britain. Foto: Tim de Waele Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): I den første duellen mellom spurterne i årets Tour of Norway var det Dylan Groenwegen som gikk seirende ut.

Etter folkefesten, og brukbart vær, på 17. mai var det mer krevende forhold som ventet rytterne gjennom de 194 kilometerne fra Eidsvoll til Brumunddal.

Trioen i bruddet støtet tidlig i regnværet, og med snaue fem mil igjen kvittet Fernando Orjuela (Manzana-Postobon) seg med Fridjof Røinås (Team Sparebanken Sør) og Ken Levi Eikeland (FixIT.no). Hovedfeltet sørget dog for at det ble med forsøket, også for colombianeren.

22 kilometer fra mål ble feltet samlet. På den siste runden forsøkte flere rytter å støte, men ingen slapp unna spurtlagenes hardkjør.

Inn på oppløpet trakk LottoNL-Jumbo opp spurten for Dylan Groenewegen. I slak nedoverbakke gikk det lynrakst, og den nederlandske mesteren leverte varene. Han åpnet spurten fra perfekt posisjon og tok årets andre triumf.

– Det var en veldig god lagprestasjon. Så dette var en seier for laget. Jeg fikk et supert opptrekk, og fikk en god sjanse til å vinne, sa Groenewegen i seiersintervjuet med TV 2.

Kristoffer Halvorsen manøvrerte seg fram i god posisjon, og spurtet inn til andreplassen. Joker-Icopal-spurteren jobbet seg fram i god posisjon, og forsøkte å utfordre Groenwegen på de siste meterne. Han maktet ikke å passere LottoNL-spurteren og hamret irritert løs på eget sykkelstyre like etter målstreken.

– Jeg følte jeg hadde et ekstra gir der, men sånn er det noen ganger. Det var kjedelig. Vi får prøve igjen, sier Halvorsen i intervju med TV 2 etter målgang.

– Det var en ganske hektisk spurt, men jeg finner et bra hjul. Så gikk jeg nok akkurat litt for sent. Andreplass er jævlig dårlig, men men.

Edvald fortsatt i gult

Edvald Boasson Hagen, som vant onsdagens etappe, leder fremdeles rittet sammenlagt. Rudsbygdingen spurtet inn til tredjeplass på torsdagens etappe, og øker dermed ledelsen i sammendraget med bonussekundene han kapret over målstreken.

Rittet fortsetter fredag med en 192 kilometer lang etappe med målgang i Lillehammer. Her skal VIP-bakken sykles tre ganger gjennom de avsluttende rundene.

Tre mann i brudd

Omtrent klokken 13:15 la Tour of Norway-feltet ut på den andre etappen. Lett regn lå over Eidsvoll, og verre skulle det bli.

Det hindret dog ikke Fridjof Røinås (Team Sparebanken Sør), Fernando Orjuela Gutierrez (Manzana-Postobon) og Ken Levi Eikeland (FixIT.no) fra å angripe tidlig på etappen.

Før rytterne hadde syklet fem mil ledet trioen med over fem minutter på hovedfeltet. Røinås ledet bruddet over første innlagte spurt, foran Orjuela og Eikeland, mens colombianeren var først over Kollstoppen.

Røinås måtte slippe de to andre opp andrekategorien, men fikk kontakt igjen i utforkjøringen. Samme mann var først over den andre innlagte spurten, drøye fire minutter foran feltet.

To avgjørende runder

Colombianeren i teten rykket fra sine norske bruddkamerater like før de avsluttende rundene, og ledet med over fire minutter da han passerte målstreken for første gang. Orjuela hadde nå to runder på 22 kilometer igjen.

Det ble noen tunge kilometer for Manzana-Postobon-ryttern. Tre mil fra mål hadde Orjuela en luke på to minutter til hovedfeltet, og ble kjørt inn like etter at han la ut på den siste runden.

Siste skikkelige motbakke kom tidlig på den avsluttende runden, men ingen fikk noen stor luke i stigningen.

Det ble samlet felt inn mot mål, og Dylan Groenwegen spurtet best.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!