- Den nest største dagen i mitt liv

- Vilt, sier Bardal. Og snart kan han juble igjen.

BOBLEFEST: Lagkompiser og støtteapparat hadde iført seg gull-luer og sprøytet ned Anders Bardal med sjampanje etter at han vant verdenscupen i hopp sammenlagt i Planica i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet
BOBLEFEST: Lagkompiser og støtteapparat hadde iført seg gull-luer og sprøytet ned Anders Bardal med sjampanje etter at han vant verdenscupen i hopp sammenlagt i Planica i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug, DagbladetVis mer


PLANICA (Dagbladet): Så ble spenningen utløst: For første gang siden 1994, har Norge fått en verdenscupvinner i hopp.
 
- Jeg har det ganske bra akkurat nå. Det er den nest største dagen i mitt liv, sier Anders Bardal etter å ha fått den gule trøya til odel og eie. Og gått inn i historiebøkene.
 
- Hva er den største dagen?
 
- Det var da datteren min Anna ble født.
 
58 poeng foran Selv om Bardal ikke hadde en stor dag i skiflygingsbakken i Planica søndag, endte den svært lykkelig. På grunn av vinden, ble rennet stoppet etter én omgang. Da lå Bardal på 23.-plass, med østerrikeren Martin Koch i tet.
 
Det ble tellende.
 
- Hoppet mitt er ikke noe å rippe opp i nå. Spenningsnivået i kroppen har svært høyt siden Holmenkollen, innrømmer Bardal.
 
Han endte 58 poeng foran østerrikeren Gregor Schlierenzauer i sammendraget.
 
Jublet vilt Da rennet ble stoppet — og Bardal skjønte at han hadde vunnet — rutsjet han ned unnarennet i Planica. Der sto lagkameratene og ventet — vilt jublende.
 
Bardal fikk utdelt krystallkula av hopplegenden Bjørn Wirkola.
 
- Det var et stolt øyeblikk. Jeg så at lagkameratene holdt rundt hverandre. Hyggelig at de gleder seg på mine vegne. Vi er et lag som har fått det til.
 
Feiring I kveld blir det velfortjent feiring på hotellet i Slovenia. At Bardal vinner verdenscupen — for første gang siden Espen Bredesen i 1994 — er en solid opptur for norsk hoppsport.
 
I tillegg til Bardal, er trener Alexander Stöckl og sportssjef Clas Brede Bråthen to av de sterke mennene bak bragden.
 
Bråthen har lagt rammene — Stöckl har innprentet ny teknikk hos de norske hopperne.
 
Og snart kan Bardal juble igjen:
 
- Om ikke lenge blir jeg pappa til en gutt. Etter den begivenheten, vil jeg nok se på verdenscupseieren som den tredje største opplevelsen i mitt liv, sa en humrende Bardal på vei ut av bakken.