Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Den neste Godset-helten kan bli en 20-åring

Ronny Deila tror Gustav Wikheims rykk kan bli en sensasjon.

KJAPP: Gustav Mendonca Wikheim har et rykk få andre i norsk fotball følger. Her mot FC Costuleni på La Manga mandag. Foto: Digitalsport
KJAPP: Gustav Mendonca Wikheim har et rykk få andre i norsk fotball følger. Her mot FC Costuleni på La Manga mandag. Foto: Digitalsport Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• FC Costuleni - Strømsgodset 0-4

LA MANGA (Dagbladet): Det er ingen tvil om at Godset-spiller Gustav Mendonca Wikheim (20) har rykk og gjennombruddskraft. Og at det virker i form av to scoringer og en målgivende pasning mot en ganske dårlig motstander i januar.

Utfordringen er om Wikheim evner å bruke det når nivået blir bedre. For forutsetningene er der og for alle å se. Resten handler om bevisstgjøring, utvikling og foredling av et rykk som kan passere alle forsvar i Tippeligaen.

- Han er sjelden på det han er god på, sier Strømsgodset-trener Ronny Deila til Dagbladet.

- Hvor bra det blir til slutt er egentlig opp til Gustav sjøl.

Vil handle Januar er egentlig ikke tid for noe som helst annet enn øving, men mange i Norge har en tendens til å gjøre treningskamper på La Manga til litt mer enn det er. Det bryr ikke Ronny Deila seg så mye om. Men utvikling av et nytt lag der to sentrale midtbanespillere er borte fra fjorårets gullag har høy prioritet.

Derfor skal Godset handle.

To sentrale midtbanespillere er på Deilas ønskeliste. Sammen med en venstrebeint venstreback. På midtbanen er Thomas Agiyre fra Right to Play-akademiet i Ghana på prøve.

På backen fikk Nordsjællands Nicolay Johansen med 53 alderbestemte landskamper for Danmark prøve seg. Og der det var mulig å se afrikaneren i en framtidig rolle på Deilas midtbane, var det plent umulig å se at Deila gi OK for dansken.

Basert på dagens kamp.

- Han er en spiller som må bygges opp igjen etter en tung periode, sier Deila.

- Husk hvordan Stefan Johansen var da vi hentet han fra Bodø/Glimt.

God Kovacs Strømsgodset 2014 ønsker seg inn bak motstanderens midtbane så ofte som mulig. Mot FC Costuleni hørte du «mellomrommet» mer enn noe annet ord blant spillerne ute på banen. Og det er der folk som Storflor, Wikheim og Kastratri (de tre som startet kampen i dag) skal rotere i posisjonene.

Deila vil ha spillere som behersker flere posisjoner.

At Peter Kovacs behersker spissplassen når det kommer innlegg og dødballer tviler ingen om. I dag hadde han fire av Godsets ti meget gode målsjanser, scoret på én, headet én i tverrliggeren og tok sitt defensive ansvar som en 20-åring på prøvespill.

Og etter hvert som Gustav Mendonca Wikheim fikk orientert seg i sin nye rolle bak spissen, og etter hvert fant posisjonene og rommene til å bruke rykket og farten sin, skapte Godset mye godt.

Og mye å bygge videre på.

Hele Norges coronakart