Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Den norske delegasjonen i Chennai er klare for gullfest

Spent stemning på hotellet.

MIDDAGSPLANER: I går spiste Magnus Carlsen og resten av Team Carlsen på en italiensk resturant på hotell Hyatt Regency. Hvor dagens eventuelle seiersmiddag vil foregå, er foreløpig uklart. Her sammen med livvakt Bjørn Gunnar Nesse. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
MIDDAGSPLANER: I går spiste Magnus Carlsen og resten av Team Carlsen på en italiensk resturant på hotell Hyatt Regency. Hvor dagens eventuelle seiersmiddag vil foregå, er foreløpig uklart. Her sammen med livvakt Bjørn Gunnar Nesse. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

CHENNAI (Dagbladet): Magnus Carlsen vant sitt tredje parti under VM-matchen mot Vishy Anand i går. Carlsen leder 6-3, med tre partier igjen. Det beste inderen kan håpe på er uavgjort 6-6 og omspill, men det virker svært usannsynlig.

- Jeg skal forsøke mitt beste, men det ser ikke så bra ut, sa den femdoble verdensmesteren til pressen etter tapet.

I den norske delegasjonen i Chennai er derimot stemningen høy. En rekke nordmenn er på plass for å overvære de siste partiene. Stemningen før siste parti er spent, men forventningsfull.

Stemningen i taket På hotellet i Chennai hvor kampen spilles bor hele teamet til Carlsen med lege, kokk, livvakt, og med manager Espen Agdestein i spissen. Magnus' far Henrik Carlsen er her, det samme er Carlsens samarbeidspartnere og sponsorer.

En rekke norske sjakkspillere og sjakkentusiaster, blant annet Carlsens tidligere trener Simen Agdestein, er på plass. I tillegg kommer ansatte ved den norske ambassaden og en rekke norske journalister, fotografer og mediefolk.

Den norske delegasjonen har sin egen lounge vegg i vegg med pressekonferanserommet på Hyatt Regency. Her blir alle trekk analysert og høylytt diskutert. I går var stemningen intens og spent da Anand gjorde et siste forsøk på å angrip Carlsen. Anand gikk ut med alt han hadde og angrepet så fryktelig skummelt ut.

Manager Espen Agdestein var blant de mest nervøse og pulsklokka viste 130 slag i minuttet mot slutten av partiet.

- Selv om datamaskinen viste at Magnus stod godt var stillingen hans svært ubehagelig for et menneske å være i, sier Agdestein.

Vil godta remis Carlsen var under stort press og det minste upresise trekket ville gjort at han risikerte å bli satt sjakkmatt. Men det norske sjakkunderet hadde sett lenger enn alle andre. Til slutt var det Anand som gjorde en tabbe og nordmannen hogg til som en kobraslange. Anand ga opp, og jubelen sto i taket i den norske loungen.

I dag trenger Carlsen kun en remis for å sikre seg verdensmestertittelen. Det spekuleres i om de to vil spille en kort remis.

- Ingen vil kritisere en kort remis i dag, twitret legenden Garry Kasparov i går.

Det er forventet at Carlsen kommer til å godta en remis i dag, selv om han skulle stå i en bedre posisjon enn Anand på brettet. Sjakk er en gentlemansport, og Anand ønsker å overlevere tittelen til den neste mesteren med verdighet.

Godt humør Selv om det ser bra ut for Carlsen er team Carlsen helt klare på å ikke starte feiringen for tidlig.

- Det er ikke over før det er over, sier Carlsens manager Espen Agdestein.

Magnus Carlsen uttalte seg derfor ikke til pressen i går.

- Carlsen er fortsatt i boblen sin, sier Agdestein.

Likevel var det tydelig at Carlsen var i svært godt humør i går. Han smilte og lo, og ifølge teamet virket Carlsen svært opplagt da seieren ble feiret på restaurant i går kveld.

- Det har vært mye press som falt av skuldrene hans i dag. Vi i teamet merket det på ham under middagen, sier Carlsens lege Brede A. Kvisvik til Dagbladet.

- Samtidig er Magnus flink til å koble av under mesterskapet. Jeg tror ikke Anand er like lett i samtalen som vi er. Vi snakker ikke så mye om sjakk, helst om andre ting. Vi forteller historier og tuller og tøyser, sier Kvisvik.

Praten lettere At Magnus er lettet merker teamet på flere måter:

- Det går på mer latter og på samtalen. Magnus er mer involvert og vi merker at fokuset er litt borte fra sjakken. Er fokuset på sjakk, blir det mindre prat utenom, sier Kvisvik, som understreker at det er viktig for alle i teamet at dette ikke er avgjort.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media