Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Den norske landslagsløperen med sjokkbeskjed før VM: - Vurderer å legge opp

Fanny Horn Birkeland.

FINPUSS: De norske skiskytterne trener på Beitostølen den siste tida før VM i Holmenkollen. Her er Fanny Horn Birkeland i aksjon. Oslo-jenta innrømmer at hun vurderer å legge opp. Foto: Bjørn Langsem
FINPUSS: De norske skiskytterne trener på Beitostølen den siste tida før VM i Holmenkollen. Her er Fanny Horn Birkeland i aksjon. Oslo-jenta innrømmer at hun vurderer å legge opp. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

BEITOSTØLEN (Dagbladet): En uke før VM i skiskyting starter i Holmenkollen er det - ikke overraskende - Tiril Eckhoff som er det største norske håpet på kvinnesiden.

26-åringen har levert flere gode enkeltrenn denne sesongen, og er sterk nok til å ta en individuell medalje i VM om hun har en god dag.

Blant de andre norske jentene er det imidlertid flere spørsmål enn svar. Synnøve Solemdal har et høyt toppnivå, men har ikke levert noen toppløp denne sesongen, mens ungjentene Marte Olsbu og Kaia Wøien Nicolaisen er med kanskje først og fremst for å lære.

Hva vi kan forvente av eldstemann blant jentene, Fanny Horn Birkeland, er heller ikke helt krystallklart. 27-åringen vant sin første verdenscupseier forrige sesong, men har ikke klart å gå nye toppløp denne sesongen.

Usikker Hun fikk riktignok med seg en 9.- og en 14. plass før jul, men etter årsskiftet har hun ligget mellom 30 og 50 på resultatlista. Konsekvensen ble å droppe verdenscuprennene i USA og Canada.

Birkeland innrømmer at selvtilliten ikke akkurat er på topp før VM på - bokstavelig talt for hennes del - hjemmebane.

- Hadde du spurt meg for en måned siden hadde jeg vært sikker på at jeg var langt unna formen, men nå er det litt annerledes. Nå har jeg overskudd, humør og lysten til å gjøre det bra. Jeg føler at jeg ligger bedre an enn det jeg har gjort før mesterskap tidligere, men jeg har ikke gått så mange skirenn i det siste, så det er vanskelig å si, sier Oslo-jenta til Dagbladet.

- Jeg har trengt denne pausen. Nå har jeg koblet av og funnet tilbake gleden og overskuddet, så da er jeg på god vei til å kunne prestere i VM. Jeg skal bare ta ut det jeg kan i mesterskapet, og så får vi håpe at jeg er fornøyd mot slutten og at det ikke blir for mye grining, legger hun til.

- Sterk på trening Birkeland, som giftet seg med lagkamerat Lars Helge i sommer, kan ikke sette fingeren på nøyaktig hva som har gått galt denne sesongen, men trekker fram evnen til å levere når det gjelder.

- Problemet er litt at jeg har vært fryktelig sterk på trening og fryktelig svak i konkurranse. Det er en dårlig kombinasjon. Det handler om å få det til når det gjelder, sier hun.

Birkeland, som har deltatt i verdenscupen helt siden 2009, lekte med tanken på å legge opp for to sesonger siden, men bestemte seg for å satse mot VM på hjemmebane. Nå innrømmer hun overfor Dagbladet at det ikke er sikkert at hun kommer til å fortsette etter VM.

- Hadde du spurt meg for en måned siden om jeg kom til å delta i OL om to år, hadde jeg sagt klart nei, men jeg er ikke der nå. Jeg må se litt på ting i etterkant av sesongen. Det har åpenbart at jeg må ha resultater for å drive på med dette, jeg går jo ikke for å bli nummer 40.

- Nå er målet å nyte de skirennene som gjenstår denne vinteren. Om jeg klarer det blir noe av det viktigste med tanke på hva jeg gjør videre. Hvis jeg har den tilstrekkelige motivasjonen, så kommer jeg til å fortsette. Jeg elsker jo dette livet, sier Birkeland.

• VM i skiskyting i Holmenkollen starter med mixed-stafett torsdag 3. mars. VM varer fram til 13. mars.

ALLTID ET SMIL PÅ LUR: Fanny Horn Birkeland har ikke hatt noen stor sesong, men var som vanlig i godt humør da hun møtte pressen på Beitostølen tirsdag denne uka. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
ALLTID ET SMIL PÅ LUR: Fanny Horn Birkeland har ikke hatt noen stor sesong, men var som vanlig i godt humør da hun møtte pressen på Beitostølen tirsdag denne uka. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer