Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Den norske landslagsspilleren risikerer tre års utestengelse fra idrettsarrangement etter banestormingen

Hylles og skjelles ut om hverandre.

MØTET: Her spør en åpenbart sjokkert Haita Aleesami kompis og banestormer Mats Rosseli Olsen om hva han holder på med. Rosseli Olsen, som både vant Champions League og det svenske hockeysluttspillet med Frölunda, kan vente seg straff etter opptrinnet på Gamla Ullevi i går.
Foto Adam Ihse / TT / NTB Scanpix
MØTET: Her spør en åpenbart sjokkert Haita Aleesami kompis og banestormer Mats Rosseli Olsen om hva han holder på med. Rosseli Olsen, som både vant Champions League og det svenske hockeysluttspillet med Frölunda, kan vente seg straff etter opptrinnet på Gamla Ullevi i går. Foto Adam Ihse / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mats Rosseli Olsen skal etter planen spille privatlandskamper for det norske ishockeylandslaget til helgen, men i dag er det helt andre ting Frölunda-spilleren må bruke energi på. 

Ved å storme banen i fotballkampen mellom IFK Gøteborg og Malmø i går kveld har han satt hele framtida si i svensk hockey i fare. I tillegg risikerer han å utenstenges fra alle idrettsarangement i Sverige i inntil tre år. 

Ifølge loven om besøksforbud ved idrettsarrangement i Sverige heter det at personer som kan utføre lovbrudd eller forstyrre ro og orden og sikkerheten under idrettsarrangement, kan utestenges i inntil tre år. 

Kaos på Gamla Ullevi
Opptrinnet til Rosseli Olsen i går kveld var i så måte elendig timet. 

Storkampen mellom IFK og Malmø var allerede avbrutt etter at Malmø-spilleren Tobias Sana og linjedommeren hadde fått slengt knallskudd mot seg mens de løp langs sidelinja.

Sana svarte med å kaste cornerflagget som et spyd opp i publikumsmassen. Det var kaos på banen og skandale i svensk fotball.
 

Så, mens spillerne sto i spillertunnelen og ventet på avgjørelsen om kampen skulle fortsette eller ikke, stormet Rosseli Olsen banen og skjøt matchballen i det tomme buret.

Iført Frölundas spesialtrykte t-skjorte, Rosseli Olsen vant SM-gull i ishockey søndag og var på stadion for å feire gullet, ble den norske ishockey-stjernen ført bort av sikkerhetsvakter.

Mens han smilte.

Uforståelig
Litt senere tvitret Rosseli Oslen «Älskar IFK och Frölunda! Alltid drömd om å göra mål där! Göteborg! Ni är bäst!!!». Drøssevis av Twitter-brukere benyttet sjansen til både å hylle ham og å skjelle ham ut. 

IFK-spiller Haitam Aleesami rakk akkurat å veksle et par ord med Rosseli Olsen før han ble ført ut av stadion.
 

- Jeg sa bare «hva gjør du?». Forøvrig vil jeg ikke kommentere dette. Det er ikke min sak, sier Aleesami til det svenske nyhetsbyrået TT om det korte møtet mellom de to norske landslagsspillerne og vennene. 

Akkurat det lurer hele Sverige på også. Den svenske hockey-kommentatoren, Mats Wennerholm i Aftonbladet, kan ikke skjønne hvordan Rosseli Olsen kan få fullføre kontrakten med Frölunda. Rosseli Olsen har to år igjen av kontrakten med storlaget. 

DER HAN IKKE SKULLE VÆRT: Mats Rosseli Olsen stormet banen og skjøt matchbaleln i mål, mens spillerne og 16 000 andre tilskuere ventet på om kampen kunne fortsette eller ikke. 
Foto Adam Ihse / TT / NTB Scanpix
DER HAN IKKE SKULLE VÆRT: Mats Rosseli Olsen stormet banen og skjøt matchbaleln i mål, mens spillerne og 16 000 andre tilskuere ventet på om kampen kunne fortsette eller ikke. Foto Adam Ihse / TT / NTB Scanpix Vis mer

- Kan han i det tatt bli værende i klubben? I min verden har jeg vanskelig for å se det, men kanskje jeg overreagerer, skriver Wennerholm i sin blogg

Det som ifølge flere svenske kommentatorer forverrer situasjonen er at Rosseli Olsen stormet banen i en allerede opphetet situasjon på stadion. 

Møte med klubben i dag
Frölundas klubbsjef, Mats Grauers var, etterhvert som han fikk detaljene i saken i går kveld, ikke nådig mot nordmannen. 

- Det er ikke innafor vårt verdigrunnlag å bryte regler på en idrettsarena. Det er ikke noe vi vil assosieres med på noe sett. Jeg har nå hørt at Rosseli har bedt om unnskyldning til vakter og politi på Gamla Ullevi, men han kan sikkert regne med å få bøter, sier Grauers til Aftonbladet.

- Dette er selvfølgelig ikke noe vi ønsker skal skje, og vi fordømmer det, fortsetter han.

I dag skal Rosseli Olsen i møte med klubben for å snakke om hendelsen fra i går, og framtida hans i klubben.  

Rosseli Olsen har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser. 

BORT MED ET SMIL: Iført Frölundas spesialtrykte t-skjorte blir Rosseli Olsen ført ut av banen. 
Foto Adam Ihse / TT / NTB Scanpix
BORT MED ET SMIL: Iført Frölundas spesialtrykte t-skjorte blir Rosseli Olsen ført ut av banen. Foto Adam Ihse / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart