Den norske legenden om bråket: - Ikke sett liknende

Både spiller og trener har prøvd å tone ned krangelen under Ligacupfinalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var fullt kaos under Ligacupfinalen mellom Manchester City og Chelsea, som endte i City-seier etter straffekonk. Den store snakkisen handler likevel om krangelen mellom Chelseas manager, Maurizio Sarri, og deres keeper, Kepa Arrizabalaga.

Noen minutter før andre ekstraomgang skulle blåses av, oppsto en bisarr situasjon. Etter at Kepa flere ganger gikk ned for telling med noe som så ut som krampe, valgte Sarri å ta av spanjolen og bytte innpå reservekeeper Willy Caballero.

Det ville ikke den spanske keeperen finne seg i, og signaliserte til Sarri at han ville bli værende på banen. Etter flere forsøk på å overtale Kepa til å byttes ut, måtte en rasende Sarri gi opp. Den italienske manageren var så sint at han var på vei mot garderoben før kampslutt, før han ombestemte seg i siste liten.

Hendelsen har blitt omtalt mye i engelske medier det siste døgnet, og både Kepa og Sarri har sagt sitt om situasjonen. Begge hevder at det var en misforståelse, og at alt er fint igjen nå.

- Tenker for mye på seg selv

Erland Johnsen, som spilte midtstopper i Chelsea fra 1989 til 1997, sier også at han synes situasjonen var svært merkelig, men at han er skeptisk til forklaringene.

- Jeg kjøper ikke forklaringene. Men det er riktig måte å gjøre det på. Man kan ikke ha oppvaskmøte i pressen, sier Johnsen til Dagbladet.

Har du opplevd noe liknende i din tid som spiller eller trener?

- Nei, jeg har ikke det. Men jeg har jo opplevd spillere som setter seg selv foran laget, sier Johnsen.

IKKE IMPONERT: Tidligere Chelsea-spiller Erland Johnsen var sjokkert over hvordan Kepa oppførte seg på søndag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
IKKE IMPONERT: Tidligere Chelsea-spiller Erland Johnsen var sjokkert over hvordan Kepa oppførte seg på søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

I noen uker har det blitt stilt spørsmål om Sarri har den respekten han vil ha i Chelsea-garderoben. Han har tidligere uttalt at det er en vanskelig garderobe å håndtere, og han fikk neppe mer respekt etter hendelsen i Ligacupfinalen.

- Det at spillerne utfordrer autoriteten til treneren, er ikke bra. Spesielt ikke i den situasjonen. Det begynner å bli en del som tenker litt for mye på seg selv. Men jeg tror Sarri kommer til å ta opp problemet i plenum foran spillergruppa, sier Johnsen.

Forklaringene til Kepa og Sarri kom i går kveld etter at de hadde tapt Ligacupfinalen mot Manchester City. Begge var, som forventet, ganske forsiktige da de skulle forsvare seg etter hendelsen.

- Først vil jeg si at jeg angrer på hvordan avslutningen på kampen har blitt framstilt. Jeg har på ingen måte ment å ikke adlyde manageren eller noen av hans beslutninger, skrev Kepa i et innlegg på Instagram og Twitter søndag kveld.

Han skriver videre at det var en misforståelse i kampens hete. Han presiserer også at Sarri trodde at Kepa ikke var i stand til å fortsette, mens Kepa selv kjente på kroppen at han kunne fullføre kampen.

- Jeg har full respekt for manageren og hans autoritet, avsluttet Kepa i sitt innlegg.

- Han hadde rett

Sarri, som var rasende da hendelsen skjedde, har også tonet det hele ned.

- Jeg misforsto problemet, og jeg oppfattet situasjonen da legen kom tilbake til benken, sier Sarri, ifølge BBC, og fortsetter:

- Han forsto at jeg ville bytte på grunn av et fysisk problem. Han sa :«Jeg har ikke et fysisk problem», og han hadde rett.

Italieneren sier videre at misforståelsen oppsto fordi han trodde Kepa hadde fått krampe, og ikke kunne stå i mål under straffesparkkonkurransen. Da det viste seg at det ikke var krampe, kunne Kepa fortsette. Likevel så man en meget sint Sarri som var på vei mot spillertunnelen.

- Jeg måtte gå mot tunnelen for å holde meg stille, forklarer Sarri.

Hylles av Mourinho

Mens mange eksperter er kritiske til Kepas oppførsel, velger tidligere Chelsea-manager José Mourinho å hylle spanjolen.

- Keeperen ønsket å vise sin personlighet, hans selvtillit, og ville vise at han er klar og ønsket å stå i mål under straffesparkkonkurransen. Jeg liker det, sa Mourinho til DAZN, ifølge The Daily Mirror.

I tillegg til at han har ledet Chelsea, har han også vært manager i storklubber som Inter, Real Madrid og Manchester United. Og til tross for at mange påstår at han mistet spillergruppa i for eksempel United, sier portugiseren selv at han ikke har opplevd mytteri i en klubb.

- Heldigvis har jeg aldri opplevd noe slikt selv. Jeg liker ikke at Kepa satte sin manager og assistentmanager i en slik posisjon. Og lagkameraten, som var klar til å komme innpå, satte ham også i en problematisk situasjon, selv om det ikke hadde noe med ham å gjøre, sier portugiseren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer