Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Den norske leiren hardt ut mot dopingtatt russer: - Vil ikke se deg igjen

Pavel Kulizjnikov tatt for andre gang.

REAGERER: Håvard Bøkko vil ikke se Pavel Kulizjnikov dersom det viser seg at han har dopet seg.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
REAGERER: Håvard Bøkko vil ikke se Pavel Kulizjnikov dersom det viser seg at han har dopet seg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): I dag kom beskjeden om at skøyteløperen Pavel Kulizjnikov har testet positivt på meldonium. Det melder R-Sport.

Det er andre gang russeren blir tatt for doping - på snaut tre år. Kulizjnikov fikk to års utestengelse for brudd på dopingreglementet sist, og gjorde comeback november 2014.

21-åringen tok blant annet to gull i distanse-VM tidligere i år. Denne sesongen har han vært en suveren ener på både 500 og 1000 meter. Han har vunnet sju av åtte 500-metere og fire av fem 1000-metere i verdenscupen. I tillegg har han gull på VM i enkeltdistanser i Kolomna og gull i sprint-VM i Seoul, skriver NTB.

Nyheten om at han har dopet seg har ikke blitt godt mottatt i skøyte-Norge.

«Kjære Pavel. Hvis dette er sant, vil vi ikke se deg igjen. Aldri. Hilsen fra: Skøytefamilien», skriver Håvard Bøkko på Twitter.

Oppgitt Den norske skøytesprinteren Espen Aarnes Hvammen reagerte kraftig sist russeren ble tatt i doping. Han er ikke mindre kritisk denne gangen.

- Han har vært suveren. Først tror man det er tull, men det er bra han blir tatt. Det er veldig synd for dem som blir nummer to. Jeg var akkurat på rommet Mika Poutala fra Finland. Han kom på fjerdeplass i Kolomna og fikk ikke oppleve gleden av å ta medalje. Det samme skjedde med Håvard Lorentzen i junior-VM. Vi blir oppgitt og sinte. Han tar fra andre utøvere store øyeblikk, sier Hvammen ifølge NTB.

Landslagssjef Sondre Skarli håper heller ikke Kulizjnikov kommer tilbake på isen.

- Jeg blir trist på vegne av sporten og rene utøvere som legger ned tusenvis av treningstimer. Dersom dette stemmer, viser det at han ikke har hatt respekt verken for reglene eller konkurrentene, sier Skarli til NTB.

Sint Den russiske treneren Kosta Poltavets sier til Schaatsen.nl at han ikke vet stort om saken, og at vi må vente til pressekonferansen i Moskva i morgen med å få informasjon.

- Det eneste jeg vil si er at jeg er veldig sint, sier Poltavets.

Treneren sier vider at alle de russiske utøverne skal ha kjent til at meldonium havnet på WADAs liste over forbudte stoffer i år.

Kulizjnikov er ikke den eneste som skal ha brukt meldonium. Den regjerende OL-mesteren Semion Elistratov har også testet positivt på det samme stoffet.

I går opplyste tennisstjernen Maria Sjarapova at hun også har testet positivt på stoffet meldonium. Både den svensk-etiopiske distanseløperen Abeba Aregawi og den russiske isdronninga Ekaterina Bobrova er blant dem som har blitt tatt for bruk av det samme stoffet tidligere i år.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram