Den norske MMA-stjernen blir fulltidsproff: - Nå slipper jeg å tenke på husleia

Emil «Valhalla» Meek har skrevet under en lukrativ to-årskontrakt med et spillselskap. 

BLIR PROFF: Emil «Valhalla» Meek har sikret seg en ny sponsoravtale som gjør at han kan satse for fullt. Foto:  Rasmus Skaug / Dagbladet
BLIR PROFF: Emil «Valhalla» Meek har sikret seg en ny sponsoravtale som gjør at han kan satse for fullt. Foto:  Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Emil «Valhalla» Meek skapte seg et stort navn i MMA-verdenen da han i mai brukte 45 sekunder på å knuse Rousimar Palhares - en verdensberømt MMA-utøver som hadde vunnet 18 av sine 24 kamper.

Nå belønnes nordmannen med en ny kontrakt med spillselskapet Betsafe, som gjør at han blir proff på heltid.

Mamma har aldri sett meg slåss

- Dette betyr at jeg endelig kan legge hvert eneste fiber i kroppen min til å bli best og vinne kampene jeg skal gå. Jeg trenger ikke lenger bekymre meg for husleia og overtrekte kredittkort som skal betales eller ta ekstrajobber. Jeg har blitt en fulltidsproff, sier Emil «Valhalla» Meek om avtalen i en pressemelding.

- En veldig populær fyr

Spillselskapet er også strålende fornøyd med å fortsette arbeidet med 28-åringen.

- Emil har ikke bare levert i ringen, men også som en av våre ambassadører. Han er en veldig populær fyr og godt likt blant våre kunder, så vi ser for oss en enda lengre og bedre reise på lag med Valhalla de neste årene, sier markedssjef Erik Jensen.

I karantene

I juni kom meldingen om at Meek hadde blitt klar for UFC, som er den største organisasjonen i MMA-sirkuset. Drøye én måned senere kom imidlertid sjokket:

Nordmannen hadde blitt satt i karantene på grunn av et potensielt brudd på kampsportens dopingreglement.

– Som et ledd av Meeks inntog i sporten, fortalte han frivillig om medisinsk behandling han mottok før UFC-kontrakten ble signert og som potensielt strider med UFCs antidoping-politikk, heter det i en uttalelse fra UFC, ifølge VG.

På spørsmål om hvilke tanker spillselskapet har gjort ved å signere en utøver i karantene, svarer PR-manager Mikael Mellqvist:

- Vi har full tillit til at Emil har håndtert denne saken som han skal.

MMA-fighteren skulle i utgangspunktet få sin UFC-debut mot tyske Jessin Ayaris 3. september. Har er først er klarert til å slåss igjen 3. desember.

- Jeg så Jessin Ayaris (Emils tenkte motstander før han fikk karentene, red. anm) kamp i helgen og de to gutta i den kampen hadde jeg «ødelagt», sier Emil Meek i pressemeldingen og legger til:

- Jeg har masse selvtillit og hvis ikke jeg hadde trodd på meg selv. Hvem hadde det da?

MMA er en av de raskest voksende idrettene i verden. Det er en fullkontakt idrett som bruker teknikker fra boksing, brasiliansk jiu-jitsu, Muay Thai, bryting og judo.

KASTET FLASKE: Under en pressekonferanse med Conor McGregor før hans returoppgjør mot Nate Diaz, brøt det ut i vold mellom de to sidene. Mens McGregor svarer på spørsmål fra pressen, reiser Diaz og tilhengerne hans seg fra setene sine for å forlate salen., Underveis slenger det ditt mot mannen på scenen. Det ender i at McGregor kaster en mikrofon mot dem. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer