Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Den norske pengetabellen

Selv en åttendeplass i 1. divisjon gir en utbetaling på over en million kroner fra den norske medie- og tippeavtalen.

Klubbene i tippeligaen og 1. divisjon får til sammen 53 millioner kroner fra medie- og tippeavtalen denne sesongen. Tippeligaklubbene får 40 millioner til fordeling, 1. divisjonsklubbene 13 millioner. Og tro ikke at en 4. plass i 1. divisjon er noe å kimse av. Den er nemlig verdt godt over én million kroner.

-  Godt betalt

Kongsvinger innehar fjerdeplassen akkurat nå. Avstanden til Sandefjord på kvalifiseringsplassen er fire poeng.

-   Mer enn én million kroner er godt betalt for en fjerdeplass. Samtidig ligger det enda mer penger i å bli nummer tre. Klarer vi kvalifiseringsplassen, får vi både i pose og sekk, sier Svein Ivar Sigernes, sportslig leder i Kongsvinger.

Vegard Skogheim rykket opp med laget sitt i fjor, og gjør gjerne det samme i år.

-  Greier vi tredjeplassen, møter vi det tredje-siste laget i tippeligaen. Av de aktuelle motstanderne tror jeg Stabæk og Molde passer oss best. Fredrikstad har litt større og sterkere spillere. Selv om vi slo dem 3-0 i vinter, er de nok vanskeligere å møte, sier trener Vegard Skogheim.

-  Helst Fredrikstad

Seks serierunder før slutt er det Sandefjord som ligger an til kvalifisering.

-  Økonomisk sett vil vi helst møte Fredrikstad. Rykker vi op, betyr det en inntektsøkning på fem millioner kroner sammenliknet med i år. Et nytt år i 1. divisjon blir tøft, sier Øystein Ulsnæs, daglig leder i Sandefjord.

Dagens fordelingsnøkkel i 1. divisjon er at samtlige 16 klubber først får 50 prosent flatt, eller drøyt 420 000 kroner.

Prestasjonsbonus

Den andre halvparten er prestasjonsbonus. Lag nummer én til fire (pr. i dag Start, Aalesund, Sandefjord og Kongsvinger) får cirka 750 000 kroner hver, mens nedrykkslagene (nummer 13 til 16) ikke får bonus i det hele tatt. Seks serierunder før slutt er Raufoss, Pors, Vard og Tromsdalen de fire nederste på tabellen.

-  Vurderer fordelingen

Boye Skistad, daglig leder i Norsk Toppfotball, sier at fordelingsnøkkelen i 1. divisjon er til vurdering.

-  Modellen vi har nå blir den samme også i 2005. Fra og med 2006 vurderer vi å øke prestasjonsbonusen. Da vil ikke lag nummer fire i 1. divisjon få like mye som vinneren, sier han.

VIL OPP IGJEN: I fjor trente Vegard Skogheim Kongsvinger opp i 1. divisjon. Nå er målet å ta et steg til, og rykke opp i tippeligaen. Uansett har Kongsvinger store penger i vente fra medie- og tippeavtalen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling