MYE VIL HA MER: Maren Mjelde og Chelsea vant The Double forrige sesong. Denne sesongen går de for flere titler. Foto: NTB Scanpix
MYE VIL HA MER: Maren Mjelde og Chelsea vant The Double forrige sesong. Denne sesongen går de for flere titler. Foto: NTB ScanpixVis mer

Klubben i mitt hjerte 2018

Den norske stjerna har fått egen sang av Chelsea-fansen. Det er ikke bare positivt

Maren Mjelde (28) har hatt stor suksess med både landslag og klubblag i 2018. Men hun glemmer aldri hvor hun kommer fra.

2018 har vært stappfull av gode opplevelser for Maren Mjelde. Neste år skal hun lede Norge som kaptein i VM, etter at de slo Nederland i den avgjørende kvalifiseringskampen. Og på klubblaget Chelsea nyter hun stor tillit.

- Livet i London er bra. Jeg stortrives og har en sinnssykt bra treningshverdag, sier Mjelde til Dagbladet.

Forrige sesong endte både med seriegull og seier i FA-cupen for Mjeldes Chelsea. Totalbelastningen var stor: Mjelde spilte rundt 60 kamper totalt. For Chelsea var hun på banen i 34 kamper, nest flest av samtlige hos London-klubben. Hun var også nominert til å bli årets spiller i England, i tillegg til at hun kom med på årets lag.

Nå håper hun å forbedre fjorårets Chelsea-bragd med enda flere titler.

- Det blir tøffere i år i og med at vi vant The Double i fjor. Vi vil bare gå for flere titler, det er målet, sier Mjelde.

Hun skal også spille VM neste år, dermed kan det bli over 60 kamper for Mjelde i 2018/2019-sesongen hvis hun holder seg skadefri samtidig som tilliten opprettholdes.

Nært forhold til fansen

I tillegg til å spille på Chelsea kan Mjelde nå også få studentrabatt når hun skal kjøre tube i London. Hun har nemlig begynt på et nettstudium i sports management.

Dermed har Mjelde nok å fylle dagene med i hovedstaden. Likevel passer hun på å holde kontakten med fansen via sosiale medier.

I august fikk hun melding av en supporter som fortalte om datterens skuffelse over at Chelsea-fansens Maren Mjelde-sang ikke er på Apple-Music:

- Det var søtt med den ungen som var misfornøyd med at sangen min ikke er på Apple. Sangen min er veldig «basic», men den fenger. Vi har en bra fanbase i Chelsea som er på alle hjemme- og bortekamper. De gir så mye til oss, så da må vi gi tilbake til dem, sier Mjelde, som signerte en treårskontrakt med Chelsea i mai.

Eden Hazard, N'Golo Kanté, David Luiz og de andre stjernene fra Chelseas herrelag ser hun imidlertid ikke så mye til. En del av Chelsea-jentene kjenner gutta, men som Mjelde sier selv: «Vi er to forskjellige lag med hvert vårt. Men det er hyggelige folk».

Hyller Fri

Mjelde har uansett opplevd mye de fleste vil misunne henne så langt i fotballkarrieren. Men hun glemmer aldri hvor hun kommer fra. Barndomsklubben, Idrettslaget Fri fra Hordaland, har betydd mye for Mjelde.

- Jeg fikk mange gode venner der og har fortsatt kontakt med noen av trenerne. Tiden i Fri betydde ufattelig mye. De har en bane som ligger 400 meter fra huset mitt. Det er en veldig liten klubb som jeg var i fram til jeg var 15 år. Det var der jeg brukte min første tid i fotballkarrieren. Det var ikke så seriøst da jeg begynte, men det begynte å bli seriøst etter hvert.

I likhet med flere av lagvenninnene på landslaget spilte Mjelde på lag med guttene i oppveksten. Det gjorde også Norges beste spiller, Ada Hegerberg. Men Hegerberg har sagt nei til å spille for landslaget.

På spørsmål fra Dagbladet om landslagsjentene tenker på Hegerberg og at det ville vært fint å ha henne med når de møter gode lag, svarer kaptein Mjelde følgende:

- Nei! Vi fokuserer ikke på det i det hele tatt.