SUR 4. PLASS: Kjetil Borch (t.v.) og Nils Jakob Hoff klarte bare 4. plass i EM-finalen i formiddag. Bildet er fra OL i London. Foto: REUTERS / Darren Whiteside / NTB Scanpix
SUR 4. PLASS: Kjetil Borch (t.v.) og Nils Jakob Hoff klarte bare 4. plass i EM-finalen i formiddag. Bildet er fra OL i London. Foto: REUTERS / Darren Whiteside / NTB ScanpixVis mer

Den norske superbåten mislyktes i EM-finalen

4. plass for Borch og Hoff.

Verdensmesterne Nils Jakob Hoff og Kjetil Borch fikk det ikke til å klaffe i den norske dobbeltsculleren og endte på fjerdeplass i søndagens finale i ro-EM.

Den norske duoen var raskest av samtlige i semifinalen, men klarte ikke helt å innfri forventningene da det gjaldt som mest i Beograd.

Ledet Hoff og Borch var i mål 2,76 sekunder bak den litauiske vinnerbåten. Aserbajdsjan og Tyskland tok sølv- og bronsemedaljene. Nordmennene var 1,49 sekunder bak pallen.

Fjorårets verdensmestere fikk en fin start i den norske dobbeltsculleren og ledet knapt fram til 500 meter. Så falt de tilbake og havnet litt på defensiven. Den aserbajdsjanske båten var i ledelsen halvveis, mens Hoff og Borch lå på tredjeplass.

Sur 4. plass Duoen var utenfor pallen etter 1500 meter. Selv om de satte opp takten mot slutten, ble det for tungt å ro inn til EM-medalje og måtte ta til takke med en sur fjerdeplass.

Den litauiske vinnerduoen Rolandas Mascinskas og Saulius Ritter rodde inn til bestetid i EM noensinne med tiden 6.08,82.

Norsk bronse I lettvekt dobbeltsculler gikk det imidlertid bedtre for Norge.

Kristoffer Brun og Are Strandli ble marginalt slått i kampen om sølvet under søndagens finale.

Det var svært jevnt mellom de tyske og norske båtene i mål, men førstnevnte ble til slutt tilkjent sølvmedaljen med fattige seks hundredeler. Brun og Strandli fikk bronsen med tiden 6.13,28.

Frankrike ved Stany Delayre og Jeremie Azou vant EM-gullet. Duoen var i mål 1,42 sekunder foran tyskerne.

Brun og Strandli lå på annenplass etter 500 meter. Deretter falt de litt tilbake og var utenfor pallen både etter 1000 og 1500 meter, men en sterk innspurt holdt nesten på å gi dem sølvmedaljen i Beograd.

(NTB)