KLAR FOR NYTT VM: Edvald Boasson Hagen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
KLAR FOR NYTT VM: Edvald Boasson Hagen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Sykkel-VM

Den norske troppen til Sykkel-VM er klar

Boasson Hagen kaptein for herrene.

(procycling.no): Torsdag kunngjorde Norges Cykleforbund hvilke ryttere de tar med seg til VM i Innsbruck senere i september. Mesterskapet åpner med lagtempo for de profesjonelle lagene, før det fra 24. september til 30. september arrangeres individuell tempo og fellesstart for herrer elite, herrer U23, herrer junior, kvinner elite og kvinner junior.

Som procycling.no kunne avsløre på tirsdag, stiller Norge med Edvald Boasson Hagen, Odd Christian Eiking, Sven Erik Bystrøm, Vegard Stake Laengen og debutantene Carl Fredrik Hagen og Markus Hoelgaard i eliteklassen.

Les også: Carl Fredrik Hagen blir proff i Lotto Soudal

Ingen av dem vil delta på tempoen.

- Dette er et erfarent lag som kan prestere bra selv om vi ikke har det samme favorittstempelet på oss som tidligere. Edvald Boasson Hagen blir en naturlig kaptein for gruppen med sin enorme erfaring og vi håper han kan lede laget til en god plassering. Selv om konkurransen for å komme med på laget er stor, er vi glade for at to kontinentalryttere har vist fremragende prestasjoner og kommet med på laget i år, skriver forbundet om uttaket.

Aalerud blir lederen for kvinnelaget

På kvinnesiden er Katrine Aalerud, Susanne Andersen, Vita Heine, Ingrid Lorvik og Stine Borgli tatt ut. Foreløpig er det ikke bestemt om noen av dem vil kjøre temporittet, en disiplin hvor Heine er sterkest av de fem, noe hun beviste da hun satt en ny norsk rekord på 30 kilometer i forrige uke.

- Det er en ekstrem tøff løype i årets VM, men vi stiller et sterkt lag til start med flere gode klatrere og Katrine Aalerud i spissen.

De største norske medaljemulighetene ligger nok blant herrene i U23- og juniorklassen.

Til fellesstarten har Norges Cykleforbund tatt ut Idar Andersen, Tobias Foss, Andreas Leknessund, Torjus Sleen og Rasmus Fossum Tiller til fellesstarten i U23-klassen.

Av dem er det Foss og Leknessund, som kun var syv sekunder bak Edvald Boasson Hagen på NM-tempoen, som kjører tempoen.

I juniorklassen stiller Norge med Ludvig Fischer Aasheim, Søren Wærenskjold, Fredrik Finnesand, Daniel Årnes, Ådne Holter og Dennis Gråsvold.

I fellesstarten er det Aasheim som nok blir Norges sterkeste, mens det er Wærenskjold og Finnesand som skal kjempe om medaljer i temporittet.

Juniortroppen på kvinnesiden består av Amalie Lutro, Silje Mathisen, Martine Gjøs og Thale Kielland Bjerk. Alle fire kjører fellesstarten, mens Mathisen og Gjøs også deltar på tempoen.